Daca iti este pofta de faimosul tort de morcovi de la Starbucks, noi te invatam sa-l prepari acasa.
Este absolut delicios si chiar daca nu este o combinatie obisnuita, dulceata morcovului va fi exact ce trebuie pentru a da savoare acestui tort.
Se topește untul și se lasă să se răcească. Morcovii se curăță, se spală și se rad fin. Ouăle se separă, iar gălbenușurile se bat cu 2 linguri de apă până rezultă o spumă. Se presară zahăr și se bate până se obține o spumă densă. Se încorporează untul.
Albușul se bate până devine rigid, se adaugă la spumă, apoi se adaugă făină, migdale și praf de copt și se amestecă cu morcovii. Aluatul se așază într-o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt și se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 °C (gaz: treapta 4, convecție 180 °C), timp de cca 20 de minute.
Vezi continuarea AICI.