Reteta mini Pavlova. De ce am recomanda acest desert? In primul rand pentru ca ofera un gust interesant, un amestec intre dulce si acrisor. Apoi este crocant si, in acelasi timp, cremos. O contradictie interesanta intre dur si lejer, un contrast fantastic. Incertitudine in ceea ce o priveste pe Mini Pavlova trece la un alt nivel, acela originii. Unii spun ca este o prajitura inventata in Australia, altii spun ca vine din Noua Zeelanda. Pana la urma, acestea sunt detalii… Important este gustul.
O sa vedem, in continuare, de unde vine acesta.
300 de grame de zahar
6 albusuri de ou
1 lingurita zeama lamaie
2 linguri amidon
1 lingurita esenta vanilie
Pentru ornat:
2 linguri zahar pudra
400 ml de smantana pentru frisca
300 grame de capsuni
In prima etapa se bat albusurule pana se transforma intr-o spuna usoara si isi maresc considerabil volumul. Apoi, treptat, se adauga zaharul, in timp ce se mixeaza compozitia. Vanilia, amidonul si zeama de lamaie se adauga in momentul in care albusurile capata consistenta specifica unei bezele.
Prajiturele se pun pe o tava tapetata cu foia de copt cu ajutorul unui sprit, ca de 10 cm in diametru. Bezele se pun la cuptor circa, 75 de minute, la 100 de grade. La final, prajiturele se lasa sa se raceasca in cuptor. In acest timp, se bate frisca cu cele 2 linguri de zahar. Dupa ce le scoti, pui cu ajutorul aceluiasi sprit frisca
pe deasupra si capsunile proaspete.
Pofta buna!