Laura Cosoi petrece mult timp în bucătărie pentru că acolo se simte cel mai bine. Atunci când gătește pune tot sufletul, iar preparatele ei sunt foarte delicioase. De data aceasta Laura ne delectează cu un tort de mere.
Merele se curăță și se scot cotoarele. În cratiță în care se face tortul se pun 150 g zahăr care trebuie cramelizat și se tapetează pereții vasului cu el. Se pun apoi merele curățate și se umplu cu dulceața de vișine (sau alt tip de dulceață) și cu miezul de nucă. Pandișpanul se face din câte ouă preferați (în funcție de dimensiunea cratiței). Important este ca numărul de ouă să fie același cu numărul de linguri de zahăr și numărul de linguri de făină, zahărul vanilat, uleiul și laptele. Se amestecă foarte bine iar pandișpanul obținut se adaugă peste mere, lăsând o găurică mică pentru că aburul de la mere să poată ieși.
Se dă la cuptor și se lasă aproximativ 40 de minute. Ca să vă dați seama dacă blatul s-a copt, cel mai bine este să îl verificați la mijloc când s-a rumenit. Se lasă să se răcească și apoi se însiropează cu un sirop de rom (apă + zahăr + o fiolă de esență de rom ). Se răstoarnă pe un platou,se lasă să se răcească și apoi se ornează cu multă frișcă naturală.