Rețeta de sarmale de post a Annei Lesko, ca-n Republica Moldova. Te lingi pe degete!

Publicat: 01 dec. 2023, 11:40 Autor: Alina Nistor Retete & Diete

Anna Lesko le dezvăluie fanilor ingredientele secrete pentru cele mai bune sarmale de post din Republica Moldova. Originară din Chișinău, artista este pasionată și de bucătăria tradițională și nu de puține ori se filmează la cratiță.

Anna Lesko nu este doar o cântăreață celebră, ci și o gospodină desăvârșită. De-a lungul timpului, vedeta le-a dezvăluit mai multe rețete din Republica Moldova fanilor săi, pe care le postează pe contul personal de  Instagram sau pe YouTube.

Anna Lesko este pasionată de gastronomie şi face tot felul de bunătăți, de la cozonac, plăcintă de dovleac, ciorbe, la chiftele. De altfel, cine încearcă reţetele Annei Lesko se cam linge pe degete. Iată o reţetă simplă şi rapidă marca Anna Lesko de sarmale de post.

Ingrediente necesare:

  • 350 de grame de orez
  • 3-4 cepe
  • 4-5 morcovi
  • o varză proaspătă sau murată
  • 2 dovlecei
  • 2 legături de mărar
  • 2 legături de pătrunjel
  • 1 litru de suc de roșii
  • sare și piper

Mod de preparare:

Pentru a pregăti sarmalele, începeți prin a spăla orezul în 5-6 ape, apoi turnați apă fiartă peste el. Dacă folosiți varză proaspătă, opăriți-o timp de 10 minute. Apoi, tăiați toate legumele și căliți-le într-o tigaie, adăugându-le apoi peste orez. Condimentați cu verdeață după gust, iar apoi începeți să împăturiți sarmalele cu porții din compoziție. Așezați-le într-un ceaun sau o oală, turnați peste ele bulion de casă și puțină apă. Lăsați-le să fiarbă până când devin moi și orezul este gătit. Iar, apoi, vă puteți delecta cu cele mai bune sarmale de post din Moldova.

Postul Crăciunului durează 40 de zile și se va încheia pe data de 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului. Este al doilea cel mai lung post dintr-un an, după Postul Paștelui. Preoții ne îndeamnă să facem cât mai multe fapte bune, să evităm certurile, ranchiuna, bârfa, să mergem mai des la biserică și să ne spovedim.

Pe toată durata postului sunt multe zile cu dezlegare la peşte, ulei si vin. Ajunul Crăciunului este cea mai aspră zi. Atunci preoţii le recomandă credincioşilor să ţină post negru. În Postul Crăciunului se obișnuiește ca toți credincioșii să postească de carne, lapte, brânză și ouă, în timp ce lunea miercurea și vinerea se consuma mâncare fără ulei și fără vin.

SURSA FOTO: Social Media

Publicat: 01 dec. 2023, 11:40 Autor: Alina Nistor Retete & Diete
Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,…...
Pe aceeași temă