Dacă vrei să prepari acasă un pate din ficat de pui, atunci e musai să încerci rețeta lui Jospeh Hadad. Iată câteva trucuri secrete pe care le-a dezvăluit celebrul bucătar.
Chef Joseph Hadad le-a împărtășit fanilor săi o nouă rețetă delicioasă, care poate fi un aperitiv delicios pe masa festivă de Crăciun. Este vorba despre un pate din ficat de pui, făcut în casă și care nu este deloc greu de preparat! Va fi gata în doar câțiva pași simpli dacă urmați cu sfințenie înstrucțiunile oferite de celebrul bucătar.
500 gr ficat de pui
50 ml vin roșu sec
3 linguri coniac
4 cepe albe
1/2 praz
3-4 crenguțe de cimbru verde
4 ouǎ fierte tari
4 felii de ghimbir proaspăt
8 linguri ulei de floarea soarelui
un vârf de scorțișoară
un vârf nucșoară
sare si piper după gust
„1. Preîncălziți cuptorul la 190C. Curățați ficatul de varicele negre, apoi presărați pe ambele părți cu sare si coaceți la cuptor 7-8 minute.
2. Încingeți uleiul de floarea soarelui, apoi adăugați prazul tocat, ceapa tăiată felii, cimbrul și amestecați foarte bine. Condimentați cu nucșoară și scorțișoară, apoi gătiți până când amestecul se înmoaie și prinde o culoare maronie frumoasă.
3. Între timp, scoateți ficatul după ce s-a copt și spălați-l bine. Sfărâmați în bucăți mai mari ouăle peste amestecul de ceapa, amestecați, apoi adăugați ficatul. Asezonați cu sare și piper, amestecați și gătiți 2-3 minute.
4. Puneți coniacul și amestecați, apoi vinul si gătiți pentru 5 minute, pentru ca ingredientele să se amestece. (Omiteți acest pas dacă și copiii vor servi acest preparat).
5. Transferați amestecul pe un platoul sau un recipient plat și scoateți crenguțele de cimbru, apoi lăsați-l la răcit.
6. Dați apoi amestecul prin mașina de tocat cu sită medie și amestecați foarte bine cu o lingură, până când se formează o pastă.
7. Ornați un bol cu niște frunze de salată verde. Luați două linguri, treceți-le prin apă, apoi dați pe rând o formă ovală amestecului, trecând de fiecare dată lingurile prin apă înainte sa formați amestecul.
8. Stropiți cu niște ulei de măsline. Poftă bună!”, a scris Joseph Hadad pe rețelele de socializare.
Chef Joseph Hadad le-a dezvăluit fanilor și două secrete prețioase, care pot schimba complet gustul rezultatului final: „Varicele negre trebuie curățate, deoarece dau un gust amar pateului și sunt nesănătoase. Ficatul se mai spală după ce s-a copt, pentru a-l curăța de sânge sau alte impurități rămase”, a mai explicat Joseph Hadad.
SURSA FOTO: Social Media