Daca iti place acest fruct si adori si deserturile reci, ai nimerit in locul potrivit!
Reteta de inghetata de pepene galben se face repede. E tot ce iti trebuie pentru o dimineata lenesa, de stat acasa, sau o duminica alaturi de prietene.
– 500 de grame de pepene galben curatat de coaja si seminte
– 150 de grame de iaurt
– 100 de grame de smantana lichida pentru frisca (se poate inlocui cantitatea de smantana cu iaurt, pentru o inghetata cu mai putine calorii, dar folosind smantana se va obtine o textura mult mai fina)
– 3 linguri de miere de salcam (daca nu va place mierea puteti indulci cu zahar pudra)
– zeama de la 1/2 de lamaie
– optional: 1 lingurita de apa de flori de portocal
1. Se curata pepenele galben de coaja si de seminte. Se cantareste pentru a avea 500 de grame. Daca doriti o cantitate mai mare de inghetata, dublati toate ingredientele.
2. Cuburile de pepene se transforma in piure cu ajutorul unui blender de mana sau un procesator de alimente.
3. Se pune iaurtul, smantana, mierea sau zaharul peste piureul de fructe. Amestecam si adaugam zeama de lamaie si apa de flori de portocal.
4. Se amesteca bine de tot pana cand avem un amestec omogen, fara cocoloase.
5. Se pune in cutie sau castron si se da la congelator timp de 30-90 de minute. La fiecare 30 de minute, agitati cutia pentru a nu se forma cristale de gheata.
6. Dupa ce se intareste complet, se pastreaza in congelator pana si o luna. Nu se va strica! Sa aveti pofta!
Sursa: www.retetecalamama.ro