Rețetă cu ciuperci: Cartofi umpluți cu verdeață și ciuperci

Publicat: 16 aug. 2017, 17:27 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Rețetă cu ciuperci: Cartofi umpluți cu verdeață și ciuperci

Zilele trecute căutam o rețetă cu ciuperci, un mod de preparare al acestor legume care-mi plac foarte mult. Pe lângă gustul deosebit pe care îl au, ciupercile sunt deosebit de sănătoase. Ciupercile sunt considerate un super-aliment, o bogată sursă de fibre, vitamine și minerale.

âDe asemenea, ciupercile conțin vitamina B1, riboflavina (B2), niacin (B3), piridoxina (B6) si folacin (acid folic). Vegetarienii le caută pentru că sunt o sursă reală de proteine. În plus, o cană de ciuperci asigură organismului 50 de calorii din care își poate extrage energia necesară.

Mergând pe acest principiu, m-am gândit că o rețetă cu ciuperci ar putea să fie tratația perfectă pentru familia și prietenii mei.

Am ales să gătesc cartofi umpluți cu ciuperci, un fel principal, ușor de realizat care este gata în mai puțin de o oră.

Rețetă cu ciuperci: Cartofi umpluți cu verdeață și ciuperci, ingrediente

200 g ciuperci
o roșie
4 cartofi
o jumătate de ardei gras
un fir de ceapă verde
un ou
pătrunjel
unt pentru uns forma
2 linguri de bulion
sare și piper

Rețetă cu ciuperci: Cartofi umpluți cu verdeață și ciuperci, mod de preparare

Cartofii se fierb in coajă, iar după 25 de minute se scot, se pun în apă rece și se decojesc. După aceea se taie pe jumătate și, cu o liguriță, li se scoate miezul care se păstrează.
Ceapa se taie mărunt și se călește în 3 linguri de apă și 3 linguri de ulei. Peste ea se adaugă ciupercile tăiate și ardeiul gras. Toate acestea se lasă pe foc până se înmoaie. În ultima etapă se adaugă roșia decojită și tăiată bucăți, miezul crtofului, pătrunjelul tocat fin. Se pun sare și piper. Se mai ține 2 minute pe foc, iar după ce s-a răcit se adaugă oul și se mestecă bine.

Cartofii curățați în interior se umplu cu această compoziție și se așează în tavă, peste care se mai adaugă 2 linguri de bulion și puțină sare. Se lasă la cuptor 30 de minute. Cartofii umpluți cu verdeață și ciuperci se servesc cu brânză rasă, smântână sau orice salată de legume.

Vezi care este ciuperca lui Dumnezeu și de ce este bine să o consumăm!

Publicat: 16 aug. 2017, 17:27 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Pe aceeași temă
×