Restricții România: au fost interzise nunțile, botezurile și mesele festive. Masca a devenit obligatorie pe stradă în anumite zone

Publicat: 14 Oct. 2020, 08:24 Arhiva

În urmă cu o zi s-au discutat noile reguli pe care românii trebuie să le respecte pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Astfel, în această situație, după ce iar s-au înregistrat peste 3000 de cazuri de îmbolnăviri, masca devine obligatorie pe stradă, în anumite zone din țară.

În cursul zilei de marți, seara, Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-au decis asupra mai multor măsuri pentru români, pentru a limita răspândirea noului coronavirus. În acest caz, nunțile, botezurile și mesele festive sunt interzise peste tot în țară, iar masca de protecție a devenit obligatorie absolut peste tot, inclusiv în spațiile deschide, în localitățile unde incidența infectărilor depășește 3 la mia de locuitori.

Pe de altă parte, localurile, restaurantele, teatrele, cinematografele au primit permisiunea de a funcționa la capacitate limitată, până la o rată de îmbolnăvire amintită anterior. De asemenea, și campania electorală la alegerile parlamentare are parte de restricții, arată stirileprotv.ro. S-a propus și prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu 15 octombrie, însă hotărârea se va adopa la Guvern, în cursul acestei zile.

Ce a transmis Raed Arafat, șeful DSU

”Evenimente private precum nunţile, botezurile, aniversările, mesele festive în spaţii deschise, precum şi în spaţii închise, sunt interzise în perioada următoare, până când va scădea numărul de persoane infectate cu noul coronavirus. Botezul de la biserică nu este inclus aici. Acolo se face şi se face cu un număr limitat de oameni. Dacă nu mă înşel este de 16 persoane. Vorbim aici de festivităţi, de mese festive, de botezuri, dar în afara lăcaşelor de cult.

În privința teatrelor, cinematografelor și a restaurantelor, când incidența este sub 1,5 la mie vor funcționa la capacitate de 50%, iar între 1,5 la mie și 3 la mie, vor funcționa la 30% și până la ora 23:00. Peste 3 la mie activitatea va fi sistată. Acolo unde este posibil, autorităţile pot decide să emită decizia pe incidenta şi normal ca restaurantele pot să reia activitatea şi sperăm să nu se ajungă la 3 la mie.

Referitor la campania electorală, se reduce numărul participanţilor în interior la 20 de persoane şi în exterior la 50 de persoane”, a spus Raed Arafat.

Publicat: 14 Oct. 2020, 08:24 Arhiva
Pe aceeași temă