Regizorul si producatorul Claude Goretta a murit la 89 de ani! Lumea filmului este in doliu

Publicat: 21 Feb. 2019, 16:58 Vedete

Doliu in lumea filmului! Indragitul Claude Goretta s-a stins din viata.

Renumitul director de film Claude Goretta a murit la varsta de 89 de ani. Este cunoscut in special pentru filmele „L’Invitation” (1972) si „La Dentellière” (1977), lucrand in colaborare cu Alain Tanner si Michel Soutter.

Colaborarea lui Goretta cu Tanner pentru scurt-metrajul „Nice Time” (1957) a insemnat o reala reusita pentru miscarea „New Swiss Film”, care a lansat o noua generatie de filme pe ecranele din Elvetia. Inainte de asta, Goretta a petrecut timp in Londra unde a dezvoltat cateva dintre aceste idei.

Intr-un interviu, Goretta a spus ca ii place sa faca filme despre oamenii „carora le place sa-si exprime sentimentele”. De asemenea a vrut sa glas oamenilor care nu stiu cum sa se apere prin cuvinte.

Regizorul si producatorul Claude Goretta a murit

Regizorul si producatorul Claude Goretta a murit

Filmul „L’Invitation” a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film strain si a fost premiat cu Premiul Juriului la Festivalul de Film de la Cannes din 1973.

Claude Goretta a filmat ultimul sau film in 2006, fiindca vorba despre „Sartre, l’âge des passions”, povestea fiind axata pe viata scriitorului francez Jean-Paul Sartre, fiind un mix de fictiune si documentar.

Goretta a murit linistit in decursul serii de meircuri, dupa cum au afirmat membrii familiei, potrivit swissinfo.ch. Moartea lui este un alt soc pentru industria cinematografica elvetiana, fiidca saptamana trecuta a murit si actorul Bruno Ganz la varsta de 77 de ani.

Publicat: 21 Feb. 2019, 16:58 Vedete
Pe aceeași temă