Ravagii in toata tara din cauza furtunilor. Peste 100 de localitati sunt afectate de efectele meteorologice

Publicat: 28 Jun. 2019, 11:26 Ciao.ro
Ravagii in toata tara din cauza furtunilor. Peste 100 de localitati sunt afectate de efectele meteorologice

Locuintele, curtile si subsolurile a 20 de judete din Romania sunt afectate de ploile masive din ultimele zile.

Ravagii in toata tara din cauza furtunilor. Bilantul facut de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) a aratat ca multe locuinte, curti si subsoluri din peste 20 de judete sunt afectate grav de ploile violente.

ANM a emis in ultimele 24 de ore 12 avertizari cod rosu si doua de cod portocaliu pentru fenomene meteo periculoase, de tip now casting, care anuntau intensificari ale vantului ce local vor ajunge la viteza de 110 km/h.

Ravagii in toata tara din cauza furtunilor

Ravagii in toata tara din cauza furtunilor

Pe langa acestea au fost transmise si 23 de alerte pentru populatie prin sistemul Ro-Alert, informeaza Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), intr-un comunicat de presa, conform Mediafax.

Judete profund afectate de inundatii sunt in numar de 98, iar printre acestea se afla Arad, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Buzau, Cluj, Caras Severin, Hunedoara, Harghita, Iasi, Maramures, Mures, Neamt, Sibiu, Salaj, Satu Mare, Suceava, Timis si Valcea.

Din pacate, si acoperisurile caselor au fost afectate de vantul care a suflat cu intensitate, 30 dintre acestea fiind doborate de vant, la fel ca si multi arbori care au ajuns pe carosabil, autotursime sau chiar imobile.

Au fost si multe inundatii in casele oamenilor, pompierii fiind nevoiti sa intervina pentru evacuarea apei acumulate in 80 de locuinte si subsoluri. Din fericire, la aceasta ora nu mai sunt avertizari meteorologice de vijelii si nici de intensificari ale vantului.

Publicat: 28 Jun. 2019, 11:26 Ciao.ro
Pe aceeași temă