Raed Arafat, anunț de ultim moment: ”Depăşim din nou recordul la numărul de cazuri noi şi la decese”

Publicat: 11 Jul. 2020, 13:00 Arhiva

Raed Arafat, secretarul de stat în MAI, a transmis un mesaj important către toți românii. Se așteaptă ca astăzi numărul de infectări cu noul coronavirus să fie mult mai mare decât zilele trecute.

Raed Arafat susține că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 24 de decese. Mai mult decât atât, astăzi vor fi înregistrate mai multe cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

“Astăzi, din datele pe care le am, depăşim din nou recordul la numărul de cazuri noi şi la decese ne-am întors la o cifră destul de importantă – avem 24 de decese”, a declarat Raed Arafat, la dezbaterile din Comisia juridică a Senatului pe proiectul privind carantinarea şi izolarea, potrivit stirileprotv.ro.

Raed Arafat: ”Există solicitări inclusiv la pacienţi simptomatici de externare din spital”

“Eu cred că orice ţară care are un sistem sanitar evoluat şi cu experienţă va trebui să aibă astfel de măsură, pentru că altfel scapă de sub control persoane care pot fi cu boli chiar periculoase care să infecteze pe alţii, pentru că ele nu vor să se interneze sau să se izoleze. Pe partea cu detaşarea, aici depinde de la ţară la ţară cum este situaţia. Să nu uităm că suntem cu deficit major pe anumite categorii. În Franţa nu s-au gândit să detaşeze pentru că nu au deficit ca la noi. Este o soluţie, pentru că suntem cu resursa umană foarte afectată şi suntem cu deficit major în anumite domenii şi atunci gestionarea unei situaţii, unei presiuni sanitare temporare – detaşarea fiind de maxim 30 de zile – astea sunt măsuri necesare”, a afirmat Raed Arafat.

”Din informaţiile pe care le avem, şi sunt cifre care au fost comunicate de MS, există solicitări inclusiv la pacienţi simptomatici de externare din spital. Nu mai avem pârghii nici pentru izolarea lor la domiciliu. Nu poţi să spui; bine, ai plecat, stai la domiciliu”, a mai continuat secretarul de stat.

Publicat: 11 Jul. 2020, 13:00 Arhiva
Pe aceeași temă