Putem merge la mare după data de 15 mai? Nelu Tătaru a făcut anunţul mult aşteptat

Publicat: 13 mai 2020, 09:37 Autor: Hermina Hagianu News
Putem merge la mare după data de 15 mai? Nelu Tătaru a făcut anunţul mult aşteptat

Una dintre dorinţelele românilor de anul acesta este concediul la malul mării. Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a explicat, marți în ce condiții vor putea să meargă românii după 15 mai la mare sau la munte.

„Ieșirea din localitate va fi făcută doar pe un motiv foarte bine întemeiat: să-ți vizitezi o rudă bolnavă, să mergi cu un copil la un doctor, să ieși chiar și într-un sport individual, să mergi la un pescuit, să vizitezi o proprietate pe care o ai într-o altă localitate”, spune Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a subliniat doar în condițiile în care persoana respectivă are o proprietare.

„Dacă ai o proprietate la mare, poți să mergi la mare. Plajele nu vor fi deschise – nu ai terase, nu ai nimic. Dacă ai o proprietate la munte poți merge”, a spus Nelu Tătaru.

Este un prim moment pe care eu îl consider mai important decât gestionarea sărbătorilor pascale. Este un moment în care lăsând libertatea de a ieși în oraș, în localitate, lăsând sporturilor individuale, lăsând libertatea de a merge la un salon de îngrijire corporală sau un stomatolog – unde suntem totuși într-o specialitate unde avem o aerosolorizare importantă, o răspândire importantă – dar, conștientizând anumite măsuri, suntem într-o primă etapă unde intrăm într-un nornal”, a spun Nelu Tătaru la Antena 3.

Președintele Klaus Iohannis, despre măsurile de relaxare

Şefu statului a luat decizii în ceea ce priveşte deplasarea românilor după data de 15 mai. Pentru deplasarea între localități, cetățenii vor avea nevoie de declarație, explică acesta.

„Din păcate epidemia Covid 19 este încă între noi. Nu este momentul să ne relaxăm prea mult. Ne apropeim de numărul de 1000 de victime. Avem sute de cazuri noi. Totuși se apropie data de 15 mai când se termină starea de urgență și vom intra într-o altă formă de organizare, starea de alertă. Foarte mulți români se întreabă și ne întreabă ce se schimbă după 15 mai”, a precizat șeful statului.

Publicat: 13 mai 2020, 09:37 Autor: Hermina Hagianu News
Pe aceeași temă