Proiectul Facebook de a-și face monedă virtuală îngrijorează UE. „Libra, risc pentru stabilitatea financiară”

Publicat: 10 Oct. 2019, 10:59 News 4
Proiectul Facebook de a-și face monedă virtuală îngrijorează UE. „Libra, risc pentru stabilitatea financiară”

Comisarul pentru Finanţe al Uniunii Europene, Valdis Dombrovskis, vrea să propună reglementări noi pentru monedele virtuale, ca reacţie la planurile Facebook de a introduce criptomoneda Libra.

Proiectul Facebook de a-și face monedă virtuală îngrijorează UE. UE consideră Libra un risc pentru stabilitatea financiară, în timp ce Franţa şi Germania au apreciat că moneda Facebook, a cărei mărime ar fi mult mai mare decât a altor criptomonede, precum bitcoin, ar putea să le restrângă suveranitatea monetară.

Proiectul Facebook de a-și face monedă virtuală îngrijorează UE

”Europa are nevoie de o abordare comună a criptoactivelor de tipul Libra. Intenţionez să propun o legislaţie nouă în domeniu”, a spus Dombrovskis parlamentarilor europeni, la audierea sa pentru confirmarea în postul de comisar, potrivit News.ro.

UE nu are reglementări specifice pentru criptomonede, care, până la anunţarea Libra, în luna iunie, a fost considerată de către majoritatea factorilor decidenţi ca fiind o problemă marginală, deoarece doar o fracţiune din bitcoin sau alte monede digitale sunt convertite în euro.

Dombrovskis s-a opus reglementării monedelor digitale în cei cinci ani de mandat şi a explicat că modificarea poziţiei sale a fost provocată de planurile Facebook pentru Libra, o monedă digitală ”care poate avea efecte sistemice pentru stabilitate financiară”, a afirmat acesta în faţa parlamentarilor, conform stirileprotv.ro.

Publicat: 10 Oct. 2019, 10:59 News 4
Pe aceeași temă