Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Vremea va fi mai rece decât în mod normal!

Publicat: 18 May. 2021, 09:44 Arhiva
Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Vremea va fi mai rece decât în mod normal!

Următoarele sptămâni nu vin cu vești bune de la meteorologi! Vremea va fi mai rece decât normalul perioadei, mai ales în regiunile vestice, nordice și centrale. 

Săptămâna 17 – 24 mai

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei periaode, la nivelul întregii țări. Dar mai ales în regiunile
intracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, mai ales în zona Munților Apuseni, dar și local în zona Deltei Dunării. În zona Carpaților Meridionali cantitățile de precipitații vor fi deficitare. În restul țării acestea vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 24 – 31 mai

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână. În regiunile vestice, nordice și centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în sud-vest și în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 31 mai – 7 iunie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, mai ales în regiunile nordice, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele specifice acestui interval. Regimul pluviometric va fi local deficitar în zonele montane din jumătatea vestică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 7 – 14 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, relatează ANM.

Publicat: 18 May. 2021, 09:44 Arhiva
Pe aceeași temă