Prognoza meteo pentru luna martie. Ce ne așteaptă la început de primăvară

Publicat: 26 Feb. 2021, 14:21 Arhiva
Prognoza meteo pentru luna martie. Ce ne așteaptă la început de primăvară

Meteorologii au publicat prognoza meteo pentru luna martie. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, temperaturile vor fi normale, specifice perioadei, dar ușor mai ridicate spre finalul lunii. Precipitațiile vor fi și ele în normele climatologice,

Săptămâna 1 – 8 martie

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, la nivelul întregi țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane din jumătatea vestică a țării.

Săptămâna 8 – 15 martie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu o tendință ușor deficitară în regiunile extracarpatice.

Citește și: Vremea se schimbă! Anunțul făcut de meteorologi

Săptămâna 15 – 22 martie

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 22 – 29 martie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiune.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Publicat: 26 Feb. 2021, 14:21 Arhiva
Pe aceeași temă