Vremea se schimbă! Anunțul făcut de meteorologi

Publicat: 25 feb. 2021, 15:35 Autor: Elena Arhiva
Vremea se schimbă! Anunțul făcut de meteorologi

Iarna se dă bătută așa de ușor! Deși mai sunt doar 3 zile din punct de vedere caendaristic din anotimpul rece, frigul se întoarce! Meteorologii anunță că vremea va fi deosebit de caldă astăzi și mâine, însă, de sâmbătă temperaturile vor începe să scadă.

La munte se anunţă lapoviţă şi ninsoare, în timp ce în restul teritoriului se va semnala ceaţă şi burniţă.

Vineri

Vineri, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Ziua, cerul va fi variabil, cu înnorări şi ceaţă în zonele joase de relief în primele ore din interval. Noaptea, aria nebulozităţii se va extinde treptat, cu precădere în jumătatea de nord a ţării şi se vor semnala ploi slabe, iar în zona montană aferentă va fi şi lapoviţă şi ninsoare, în timp ce, în restul teritoriului, pe arii restrânse vor fi nori stratiformi sau ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai ales în partea a doua a intervalului la munte, iar local şi temporar şi în rest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 şi 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 7 grade.

Sâmbătă

Sâmbătă, vremea se va răci semnificativ şi va fi în general închisă. Vor fi ploi pe arii extinse, în jumătatea de nord-est a ţării. În restul teritoriului, valorile termice vor fi în scădere uşoară faţă de intervalul anterior. Acestea se vor situa în continuare peste normele climatologice specifice perioadei. Cerul va avea temporar înnorări. Ploile se vor semnala cu caracter local.

Vor fi predominant ninsori în Carpaţii Orientali şi în zona limitrofă acestora, şi precipitaţii mixte în Carpaţii Meridionali şi pe crestele Carpaţilor Occidentali. Pe arii restrânse se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate, iar trecător pot apărea şi descărcări electrice.   Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 70 km/h pe creste, viscolind ninsoarea, dar la viteze mai mici, în general de 45…55 km/h, şi în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 17 grade, mai scăzute în Moldova şi estul Transilvaniei, dar şi uşor mai ridicate în Oltenia şi Muntenia, iar cele minime, în marea lor majoritate, între -4 şi 4 grade. Dimineaţa, în zonele joase de relief din sud, se va forma ceaţă.

Citește și: Prognoza meteo pe luna martie. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

Duminică

Conform ANM,duminică vremea va continua să se răcească în jumătatea sudică a ţării. În restul teritoriului, valorile termice nu vor mai avea variaţii semnificative. Cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii, cu o probabilitate mai mare spre seară şi noaptea, local în nord, centru şi est şi izolat în rest. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte şi mixte în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zonele montane, iar în prima parte a intervalului în nord-est, est şi sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 13 grade, iar cele minime între -6 şi 3 grade.   În Bucureşti, vremea va continua să se răcească şi va fi în general închisă. Vor fi înnorări, iar trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 0…2 grade.

Publicat: 25 feb. 2021, 15:35 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă