Prognoza meteo pe următoarele patru săptămâni. Cum va fi prima lună a verii

Publicat: 04 iun. 2021, 09:19 Autor: Elena Arhiva
Prognoza meteo pe următoarele patru săptămâni. Cum va fi prima lună a verii

Temperaturile vor fi mai scăzute decât de obicei pe parcursul lunii iunie și se vor apropia de mediile perioadei abia la începutul lunii iulie, arată estimările meteorologilor pentru următoarele 4 săptămâni. În multe zone ale țării va ploua, de asemenea, mai mult decât media multianuală.

Săptămâna 07-14 iunie

Meteorologii estimează că valorile termice se vor situa ușor sub cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării.

Va ploua mai mult decât de obiceii în regiunile sud-vestice, în zona Carpaților Meridionali, dar și în zona Dobrogei, dar în vestul, nord-vestul și în centrul teritoriului, regimul pluviometric va fi deficitar. În rest, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 14 -21 iunie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioasă, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 21-28 iunie

Pentru săptămâna 21-28 iunie, meteorologii estimează că temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă, va fi local excedentar. În jumătatea nordică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 28 iunie – 05 iulie

În săptămâna 28 iunie- 05 iulie, mediile valorilor termice vor fi ușor mai coborâte decât cele

specifice acestei perioade, în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 04 iun. 2021, 09:19 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă