Prof. Alexandru Rafila: ”Acum se pot deschide fără probleme, în majoritatea localităților din țară, școlile primare și de gimnaziu”

Publicat: 14 Jan. 2021, 07:57 Arhiva

Prof. Alexandru Rafila, reprezentantul țării la Organizația Mondială a Sănătății, a vorbit în cursul serii de miercuri la Antena 3 despre situația în care se află țara noastră și despre redeschiderea instituțiilor de învățământ.

Profesorul Alexandru Rafila susține faptul că, având în vedere situația epidemiologică din prezent, se pot redeschide în aproape toate localitățile școlile primare și de gimnaziu. În condițiile în care situația s-ar schimba, existând o creștere medie a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, atunci ar putea lăsa școlile primare deschise, iar cele gimnaziale să treacă într-un scenariu hibrid.

„Discuția aceasta globală legată de deschiderea școlilor nu e sănătoasă pentru că nu discutăm de 3,5 milioane de elevi și studenți – discutăm de mai multe categorii de elevi, respectiv studenți, iar deschiderea școlilor trebuie să se facă în funcție de câteva scenarii care să țină cont de o eventuală creștere de diferite grade a numărului de cazuri noi, ținând cont de noua tulpină care circulă mai mult în Marea Britanie sau în alte țări din Europa, și trebuie în mod diferențiat abordată problema.

Prof. Alexandru Rafila: ”Acum se pot deschide fără probleme, în majoritatea localităților din țară, școlile primare și de gimnaziu”

De exemplu, acum se pot deschide fără probleme, în majoritatea localităților din țară, școlile primare și de gimnaziu. La o creștere medie, să spunem, am putea discuta de menținerea școlilor primare și de un scenariu hibrid pentru gimnaziu. Deci, această abordare unitară care s-a întâmplat până în momentul de față, de luni de zile, care nu a fost fundamentată de niciun specialist sau doar de unul, nu cred că este sănătoasă. Ea nu a ținut cont nici de evoluția pandemiei la nivel național, nici de situația locală din fiecare județ sau fiecare localitate, nici măcar de modul în care se organizează școlile”, a spus Alexandru Rafila la Antena 3.

Sursă foto: captură Video youtube

Publicat: 14 Jan. 2021, 07:57 Arhiva
Pe aceeași temă