Prinţul Philip al Marii Britanii a ajuns pe mâinile medicilor. În ce stare se află soţul reginei Elisabeta a II-a

Publicat: 19 Feb. 2021, 10:03 News
Prinţul Philip al Marii Britanii a ajuns pe mâinile medicilor. În ce stare se află soţul reginei Elisabeta a II-a

Prinţul Philip a ajuns pe mâinile medicilor și este ținut sub observație de două zile. Deocamdată, Palatul Buckingham nu a oferit noi detalii despre starea de sănătate a ducelui de Edinburgh.

Soţul reginei Elisabeta, în vârstă de 99 de ani, a fost internat marţi seara la Spitalul Regele Edward al VII-lea din Londra, a declarat Palatul Buckingham într-un comunicat de presă emis miercuri.

Potrivit unei surse regale, ducele a fost transportat la spital cu maşina. Potrivit aceleiaşi surse, citate de CNN, boala nu este legată de Covid-19.

Conform comunicatului de presă emis miercuri de Palatul Buckingham, ducele a fost internat ca „măsură de precauţie” pentru o „stare de rău”, la recomandarea medicului său.

„Cel mai probabil, ducele va rămâne în spital pentru câteva zile de observare şi odihnă”, se precizează în comunicat.

Prinţul Philip s-a retras din viaţa publică în 2017 şi, din cauza vârstei sale înaintate, a ajuns de mai multe ori la spital în ultimii ani. În decembrie 2019, soţul reginei Elisabeta a II-a a primit tratament medical pentru o afecţiune preexistentă.

Regina şi Ducele de Edinburgh, vaccinaţi împotriva Covid-19

Anunțul fericit a fost făcut chiar de reprezentanții Palatului Buckingham. Regina și Ducele de Edinburgh au scăpat de o grijă și s-au vaccinat împotriva noului coronavirus. Regina, care are vârsta de 94 de ani, și Prințul Philip, care are vârsta de 99 de ani, au primit vaccinul la Castelul Windsor.

“Regina şi Ducele de Edinburgh au fost vaccinaţi astăzi împotriva Covid-19”, a precizat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham, arată news.ro.

Cei doi așteptau cu nerăbdare debutul campaniei de vaccinare

În luna martie a anului 2020, Regina Elisabeta a Ii-a și Prințul Philip au intrat în izolare și au mers la una dintre reședințele lor, după ce autorităţile britanice au recomandat izolarea persoanelor peste 70 ani, mult mai vulnerabile în caz de infecţie. O sursă apropiată de Familia Regală a dezvăluit pentru presa britanică că cei doi așteaptau debutul campaniei pentru vaccinarea împotriva noului coronavirus, având în vedere că amândoi fac parte din categoria de risc.

 

Sursă foto: Arhivă Ciao

Publicat: 19 Feb. 2021, 10:03 News
Pe aceeași temă