Prințul Charles, declarația care dă fiori: „Pandemia este un avertisment pe care nu îl putem ignora””

Publicat: 21 Sep. 2020, 09:28 Vedete
Prințul Charles, declarația care dă fiori: „Pandemia este un avertisment pe care nu îl putem ignora””

Prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, a lansat un apel la acţiune promptă pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice, al căror impact îl „va eclipsa” pe cel al pandemiei de COVID-19, relatează AFP.

„Fără o acţiune rapidă şi imediată, la un nivel şi un ritm fără precedent, vom rata fereastra de oportunitate pentru a crea un viitor mai durabil şi incluziv”, a declarat el într-un mesaj înregistrat care urmează să fie difuzat la deschiderea Săptămânii climei, luni, la New York.

„Altfel spus, pandemia este un avertisment pe care nu îl putem ignora”, a continuat prinţul, în vârstă de 71 de ani, partizan de mult timp al cauzelor legate de mediul înconjurător, scrie Agerpres.

Prințul Charles: „Criza (mediului înconjurător) va eclipsa impactul pandemiei de noul coronavirus

„Criza (mediului înconjurător) există de mult prea mulţi ani – denunţată, denigrată şi negată. Aceasta devine acum o catastrofă generală care va eclipsa impactul pandemiei de noul coronavirus”, a insistat prinţul de Wales.

În luna ianuarie, în faţa elitei mondiale reunite la Forumul Economic de la Davos, în Elveţia, prinţul Charles a lansat un semnal de alarmă în legătură cu schimbările climatice, înainte de a se întâlni cu tânăra activistă pentru mediu Greta Thunberg.

Publicat: 21 Sep. 2020, 09:28 Vedete
Pe aceeași temă