Cei care au făcut descoperirea au fost specialiștii din cadrul Sistemului Medical MedLife.
Primul caz de Milium Coloid Juvenil. Potrivit datelor publice de specialitate, la nivel mondial au fost diagnosticate doar 11 astfel de cazuri până în prezent.
După mai multe consulturi de specialitate, pacientul în vârstă de 10 ani s-a prezentat alături de mama sa la cabinetul de dermatologie din cadrul Spitalului de Pediatrie, pentru a i se evalua leziunile faciale localizate la nivelul nasului, obrajilor și a buzei superioare.
Leziunile i-au apărut în urmă cu trei ani și constau în papule mici (0,2 – 0,5 cm), translucide, de culoare galben-portocalie, uneori hemoragice.
Conform informațiilor disponibile în literatura de specialitate, acesta este primul caz de Milium Coloid Juvenil raportat în România și al 11-lea la nivel mondial”, a declarat Dr. Cristiana Voicu, medic specialist certificat UEMS-EBDV în Dematovenerologie, potrivit HotNews.ro.
„Netratate, leziunile de Milium Coloid tind să se înmulțească treptat până la atingerea unui platou, după care rămân fixe și permanente, punând probleme de ordin cosmetic.
Având în vedere faptul că degenerarea fibrelor de colagen, care reprezintă factori primordiali în apariția și evoluția bolii, este declanșată de expunerea la razele UV, aspectul clinic tinde să se agraveze în timpul lunilor de vară sau în cazul expunerii excesive la soare”, a adăugat Dr. Cristiana Voicu.