Primele ninsori in Romania! Meteorologii au facut anuntul

Publicat: 04 Oct. 2019, 12:52 News 2
Primele ninsori in Romania! Meteorologii au facut anuntul

Oamenii care trăiesc în zonele montane ale României, la altitudini de peste 1.500 de metri, au semnalat primele ninsori căzute în toamna acestui an.

Meteorologii anunță că vor cădea și precipitații sub formă de ploaie mai întâi în zonele centrale și nordice, iar mai apoi și în sud și est. La munte la altitudini de peste 1800 de metri precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare.4

Vineri, 4 octombrie, frigul cuprinde şi zonele de sud şi est. Conform ANM, vremea se va răci semnificativ şi în sud şi est, urmând astfel ca la nivelul întregii ţări valorile termice să se situeze sub cele normale perioadei.

ANM a emis o avertizare meteo de ploi pănă sâmbătă, 5 octombrie, ora 9: local în sudul, estul și centrul țării temporar va ploua, iar pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, mai ales în Muntenia și în zona Carpaților Meridionali, 20…30 l/mp. Până marți (8 octombrie), vremea se va menține rece în toată țara.

Cod galben în județele Tulcea și Constanța până sâmbătă, 5 octombrie, ora 9. Potrivit ANM, în Dobrogea se vor acumula cantități însemnate de apă, ce vor depăși 25…35 l/mp și local, îndeosebi în județul Constanța, 40…60 l/mp.

Publicat: 04 Oct. 2019, 12:52 News 2
Pe aceeași temă