Mama Nicoletei Cengher, una dintre cantaretele care au murit in incendiul de la Constanta: “In urma socului, fratele ei s-a ales cu o boala pe viata” – Foto Exclusiv!

Publicat: 03 Oct. 2019, 20:24 Vedete

Mama Nicoletei Cengher, Mariana Sarkany, nu-si mai revine dupa pierderea fiicei.

Mama Nicoletei Cengher, Mariana Sarkany, nu-si mai revine dupa pierderea fiicei. Femeia se roaga zilnic sa o ajute Dumnezeu sa treaca peste aceasta tragedie, sa-si poata vedea linistita de viata si sa aiba grija de fratele Nicoletei.

Au trecut insa 5 ani si jumatate de cand Nicoleta Cengher si-a pierdut viata in incendiul de la restaurantul din Constanta, iar Mariana Sarkany nu se poate obisnui cu ideea ca fetita ei s-a stins…

Mama Nicoletei Cengher, sfasiata de durere

Mama Nicoletei Cengher

Mariana Sarkany merge de cateva ori pe saptamana la mormantul Nicoletei sa aprinda lumanari si isi petrece zeci de minute langa locul ei de veci. Femeia prefera sa planga acolo si nu acasa, in fata fiului ei care s-a ales cu o boala groaznica in urma socului pe care l-a avut in urma cu 5 ani si jumatate cand si-a pierdut sora.

De asemenea, mama Nicoletei Cengher, alaturi de familiile celorlalte doua tinere care au murit in incendiul de la local – Nicoleta Vasiliteanu si Mihaela Tuca –  nu lipseste de la niciun proces, ei sperand sa se faca dreptate. Procesul s-a incheiat zilele trecute, dupa cum sustine mama Nicoletei Cengher intr-un interviu exclusiv pentru ciao.ro, el ramanand in pronuntare pe 8 octombrie.

La ora actuala, restaurantul din Constanta este acoperit cu un invelis de protectie, iar usile sunt incuiate cu lacate.

Mama Nicoletei Cengher: “Fratele ei s-a ales cu o boala pe viata”

Reporter: Cum va mai simtiti?

Mariana Sarkany: Atat mi-e de dor de vocea lui Nico, de tot… Cat vom trai… sufletul nostru va fi sfasiat de durere…

Reporter: Mergeti des la mormant?

Mariana Sarkany: La Nico merg si de doua ori pe zi daca ma apuca plansul… In fata baiatului nu avem voie sa plangem, sa fim tristi pentru ca el s-a ales, in urma socului, cu o boala pe viata: glanda hipofiza, e o glanda care are rolul de dezvoltare a organelor (genitale),a metabolismului,a cresterii… La 25 de ani risca sa ii intrerupa medicul tratamentul o luna! Trebuie sa-i facem periodic si ecografie la gat pentru a vedea starea glandei si, Doamne Fereste, sa nu dezvolte…. altceva!

Mariana Sarkany si-a visat fiica impartind trandafiri rosii

Reporter: Inteleg ca si fratele Nicoletei este la fel de afectat ca dumneavoastra si nu-si poate reveni. Ati incercat sa-l duceti la psiholog?

Mariana Sarkany: A fost, dar nu se deschide in fata nimanui. Mai incercam in afara. Toata lumea se mira cat de mult se iubeau copiii astia… De cand s-a nascut cel mic, Nico nu si-a dezlipit mainile de pe el… Desigur, cand era acasa. Il ducea si la facultate. Era o diferenta de 9 ani intre ei.

Baiatul nici nu mai vrea sa isi tina ziua de nastere de cand s-a intamplat tragedia. Si anul acesta a avut majoratul, dar nu a vrut sa faca nimic.

Reporter: Pe Nico ati visat-o vreodata? V-a transmis vreun mesaj?

Mariana Sarkany: Ultima data le-am visat pe toate trei fete pe un trotuar, ca de fiecare data un trotuar intunecat, impartind trandafiri rosii.

Mama Nicoletei Cengher da de pomana aproape in fiecare zi

Reporter: Procesul in ce stadiu este? Banuiesc ca nu ati lipsit de la niciun termen.

Mariana Sarkany: La fiecare termen am fost. S-a terminat procesul! A ramas in pronuntare pe 8 octombrie.

Reporter: Prin fata localului ati mai trecut de atunci?

Mariana Sarkany: Am trecut de doua ori din gresala! De obicei ocolesc, caut alte trasee…

Reporter: Cand a avut loc cel mai recent parastas? Ce ati impartit?  

Mariana Sarkany: Of. In fiecare an fac parastas pe 5 aprilie, de ziua celor adormiti, si tot postul Pastelui ducem in fiecare sambata coliva si tot ceea ce trebuie… In plus, in aproape fiecare zi, dam cate ceva pentru sufletul ei.

5 ani si jumatate de la tragedie

In noaptea de 5 aprilie 2014, pompierii din Constanta au intervenit de urgenta la un restaurant de pe Bulevardul Tomis, acolo unde a izbucnit un incendiu. In seara respectiva, trei tinere si-au gasit sfarsitul. Nicoleta Cengher, Nicoleta Vasiliteanu si Mihaela Tuca au ars de vii in camera – care tinea loc de vestiar – aflata deasupra localului.

Publicat: 03 Oct. 2019, 20:24 Vedete
Pe aceeași temă