Prezentatoarea Anca Dumitrescu, despre viata de mamica: „Maternitatea te schimba total. Devii mai responsabil, mai putin egoist”

Publicat: 13 feb. 2017, 11:58 Autor: Echipa Ciao.ro Parenting
Prezentatoarea Anca Dumitrescu, despre viata de mamica: Maternitatea te schimba total. Devii mai responsabil, mai putin egoist

Zi de zi ne pune la curent cu primele informații ale zilei. De data aceasta însă, vedeta Digimatinal Anca Dumitrescu trece în revistă cele mai importante evenimente din viața sa.

Ești jurnalist, dar și tânără mămică. Cum reușești să jonglezi cu maternitatea și cariera?
Cred că, mai degrabă, jonglează ele cu mine. Nu o să mă plâng că e greu, însă nu pot nici să spun că e la fel de ușor cum era înainte de a-l avea pe Matei. A fost greu să iau decizia de a reveni la serviciu, iar fizic este mult mai obositor, însă recunosc că și satisfacțiile sunt pe măsură. Vreau ca Matei să fie mândru că sunt mama lui și pentru asta merită să trag puțin de mine.

Cum reușești să te trezești zilnic atât de devreme și să-ți păstrezi energia pe întreaga durată a zilei?
Cu greu. Programul îmi permite ca ziua mea să fie mai lungă decât a altora și cu multe ore libere. Acestea ar fi avantajele. Dezavantajul e că după emisiune mai ai câteva ore de energie, după care simți că abia te mai poți mișca. Fără un somn de 2-3 ore la prânz este imposibil să funcționezi cu un asemenea program. Și, da, față de acum un an, când puteam dormi mai mult, acum pot spune că după prânz mai începe o nouă zi pentru mine, ziua cu Matei.

Cum te-a schimbat maternitatea?
Maternitatea te schimbă total. Devii mai responsabil, mai puțin egoist și mai conștient de trecerea timpului. Realizezi cât este de important să te bucuri de fiecare moment, să nu te mai superi pentru nimicuri, să nu te mai gândești la tine, ci să spui de fiecare dată “noi”. Nu am plecat până acum în nicio vacanță fără Matei și nici nu cred că vom reuși să facem acest lucru prea curând.

Îți dorești extinderea familiei?
Mi-aș dori și o fetiță, dar nu mă sperie nici ideea de a avea doi băieți. E devreme însă pentru un astfel de plan. Matei e mult prea mic acum și, chiar dacă e bine ca diferența de vârstă dintre frați să fie cât mai mică, prefer să mă dedic acum în totalitate lui. Cu ajutorul lui Dumnezeu, ne vom gândi la extinderea familiei poate peste 2-3 ani.

Gătești, faci piața și curățenie sau ai ajutor la menaj?
Nu gătesc, deși îmi place să mă mai amuz cu rețete găsite pe internet. Mai nou îi fac lui Matei tot felul de brioșe, budinci, biscuiți pe care, în mod evident, îi împărțim. În schimb, îmi place să fac piața. O dată la două zile sunt în piață după fructe și legume proaspete. În privința menajului, am mare noroc cu doamna minunată care are grijă de Matei, pentru că ea are grijă și de noi.

Afla mai multe aici!

Publicat: 13 feb. 2017, 11:58 Autor: Echipa Ciao.ro Parenting
Pe aceeași temă