Pentru ca un organism sa functioneze corect, trebuie sa ai grija si de cel mai important organ al tau!
Previne dementa cu aceste bauturi. Creierul stocheaza informatii si are control asupra intreg organismului. De aceea nu trebuie sa il neglijezi niciodata! Cand suntem tineri, nu ne dam seama de importanta creierului. Dar, pe masura ce inaintam in varsta, se poate instala dementa. Sau alte boli care ataca creierul.
Dementa este o boala grea atat pentru cel care sufera de ea, cat si pentru familia lui. Afecteaza sanatatea mentala si oamenii incep sa uite. Acesta este primul semn al dementei. La inceput, oamenii nu acorda prea mare importanta acestui lucru. Dar, daca incepi sa uiti lucruri des, trebuie sa mergi la medic.
Hipocampusul este parte a creierului care formeaza memoria. In timp, se deterioreaza si reprezinta prima cauza a uitarii. Pentru a tine dementa la distanta, este indicat sa ai grija de creierul tau. Iti recomandam 6 bauturi care iti vin in ajutor:
Contine magneziu, fier si Vitamina C. Ajuta la imbunatatirea circulatiei sangvine in zona cerebrala. Persoanele care au consumat suc din sfecla rosie au prezentat imbunatatiri la nivelul functiilor cerebrale.
Contine nutrienti care sustin functia cognitiva. Morcovii sunt bogati in potasiu si astfel te pot proteja de un eventual atac cerebral. Contin beta-caroten, recunoscut pentru activarea functiilor craniene.
Contine flavonoizi care pot reduce presiunea sangvina,. Limiteaza riscul aparitiei unui atac cerebral. Sustine circulatia sangvina la nivelul creierului. Flavonoizii din cacao sustin memoria si imbunatatesc activitatile craniene. Ciocolata neagra contine multi flavonoizi, o poti consuma des.
Intareste functia cognitiva la nivelul creierului. Contine flavonoizi si antioxidanti, putand proteja creierul de Alzheimer. Catecinele din ceaiul verde previn deteriorarea activitatii cognitive.
Fructele de padure contin flavonoizi care pot repara eventualele deteriorari la nivelul creierului. Pot preveni pierderea memoriei si imbatranirea celulelor craniene, protejand creierul de stresul oxidativ.
Rodia contine foarte multi antioxidanti, fitochimicale si alti compusi de care are nevoie creierul nostru. Antioxidantii protejeaza celulele de radicalii liberi. Rodiile ne pot proteja si de Alzheimer.
Sursa: secretele.com