Președintele ANAF, replică la anunțurile apocaliptice ale opoziției: avem încasări cu 20 de miliarde mai mari

Publicat: 14 Sep. 2019, 13:13 News
Președintele ANAF, replică la anunțurile apocaliptice ale opoziției: avem încasări cu 20 de miliarde mai mari

Mirela Călugăreanu a anunțat că, în primele opt luni ale acestui an, încasările la buget au fost mai mari cu 20 de miliarde, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Președintele ANAF replică la anunțurile opoziției. Președintele ANAF a precizat că sancțiunile aplicate de instituție s-au ridicat la încasarea a 75.000.000 de lei, anunță MEDIAFAX.

Președintele ANAF replică la anunțurile opoziției

„Pentru că ne dorim într-adevăr să asigurăm confortul acestei țări, prin realizarea veniturilor bugetare planificate, din acest punct de vedere suntem pe un trend pozitiv. Încasările din primele 8 luni ale acestui an sunt cu peste 20 de miliarde mai mari decât cele realizate în perioada similară a anului precedent. Un lucru important este că și conformarea contribuabililor cu privire la obligațiile fiscale a crescut. De asemenea, 20 de miliarde în plus au fost declarate față de anul precedent. Rambursările de TVA au crescut cu peste un miliard. Deci trendul este pozitiv”, a declarat Mirela Călugăreanu, sâmbătă, la Antena 3.

Președintele ANAF replică la anunțurile opoziției

Președintele ANAF a mai spus că rezultatele acțiunilor derulate de cei de la departamentul antifraudă au fost foarte bune în acest an.

„În legătură cu rezultatele acțiunilor derulate de colegii de la antifraudă în cursul acestui an, „Demetra”, „Integrum” și alte acțiuni specifice, pot să vă comunic că au fost rezultate semnificative. Sancțiunile aplicate, confiscări, amenzi și alte asemenea, s-au ridicat la încasarea a 75.000.000 de lei”, a conchis Călugăreanu.

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) şi inspectorii Direcţiei Generale a Vămilor (DGV) au început la nivel naţional acţiunea „Demetra”, în cadrul căreia verifică integral circuitele de comercializare a legumelor şi fructelor. De asemenea, DGAF a lansat în martie operațiunea „Integrum”.

Publicat: 14 Sep. 2019, 13:13 News
Pe aceeași temă