O nouă metodă de înșelăciune! Avertismentul transmis de ANAF: Riscați să rămâneți fără bani în conturi dacă faceți asta!

Publicat: 21 nov. 2023, 09:30 Autor: Alina Nistor News
O nouă metodă de înșelăciune! Avertismentul transmis de ANAF: Riscați să rămâneți fără bani în conturi dacă faceți asta!

ANAF îi avertizează pe români! O nouă metodă de înşelăciune îi poate lăsa fără bani în conturi. Mai multe persoane au fost sunate de pe numărul de Call Center al instituției de către presupuși angajați ai Direcției Antifraudă.

Noua metodă de înşelăciune îi vizează pe români şi este făcută chiar în numele ANAF. Se sună de pe numărul call center-ului ANAF şi li se cer oamenilor date personale, inclusiv date cu privire la conturile bancare.

ANAF, mesaj important pentru români

Reprezentanţii ANAF au anunţat că funcționarii Direcției Generale Antifraudă Fiscală nu interacționează cu agenții economici/persoanele fizice prin intermediul Call Center-ului instituției. Dacă primiţi un astfel de apel telefonic, nu oferiţi date personale sau date despre conturile bancare pe care le deţineţi pentru că riscați să rămâneți fără bani în conturi.

„ANAF a primit sesizări din partea unor contribuabili prin care afirmă că sunt sunați de pe numărul 031.403.91.60 (Call Center ANAF), iar apelanții se recomandă ca
fiind de la Antifraudă și solicită contribuabililor date personale, detalii despre credite etc.

Atenție!

1. Funcționarii Direcției Generale Antifraudă Fiscală nu interacționează cu agenții economici/persoanele fizice prin intermediul Call Center-ului instituției;

2. Contribuabilii apelează Call Center-ul ANAF, iar funcționarii de la asistență contribuabili oferă doar informații generale în domeniul fiscal și IT. Situațiile când agenții Call Center apelează contribuabilii se întamplă PUNCTUAL, doar ca urmare a apelării inițiale a contribuabilului și pentru a i se oferi completări la cererea de asistență. Dar aceste situații sunt FOARTE RARE.

Reiterăm următoarele: Agenții Call Center nu oferă și, mai ales, NU SOLICITĂ DATE PERSONALE. Acestea se referă la informații cu privire la conturi bancare, CNP, sume, plăți, credite, recuperare sume sau alte informații supuse secretului fiscal”, se arată într-un comunicat al ANAF.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a atras atenţia și în vara anului trecut asupra existenţei unor mesaje false, transmise via e-mail în numele instituţiei, prin care contribuabilii sunt anunţaţi că au de plătit „impozite către sistemul bugetar din România”.

SURSA FOTO: Social Media

Publicat: 21 nov. 2023, 09:30 Autor: Alina Nistor News
Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,…...
Pe aceeași temă