Este o reteta veche de zeci de ani pe care gospodinele inca o fac. E un real deliciu pentru familia ta!
Prajitura Regina Maria, reteta din caietul bunicii vechii de zeci de ani. Este aratoasa, moale si delicioasa. Fie ca o faci pentru familie sau prieteni, toti vor fi surprinsi placut. Ai nevoie de cateva ingrediente si voie buna!
Prajitura Regina Maria, reteta – ingrediente
Pentru primul blat:
6 ouă;
7 linguri de zahăr;
2 linguri apă;
7 linguri de făînă;
Pentru al doilea blat
6 ouă;
250 grame zahăr;
150 grame nuca de cocoș;
2 linguri de făînă;
Ingrediente pentru cremă
6 gălbenușuri;
8 linguri de zahăr pudra + încă 4 linguri;
300 g unt;
esență de vanilie.
Prajitura Regina Maria, reteta – mod de preparare
Primul blat
Se bat spuma 6 albusuri cu 7 linguri de zahar si 2 linguri de apa. Se adaugă 6 gălbenușuri și 7 linguri de făină. Se coace în tavă unsă și înfăinată.
Al doilea blat
Se despart ouăle. 6 albușuri se bat spumă cu 250 g zahăr, apoi se adaugă 150 gr nuca de cocos și 2 linguri de făină. Se coace ca primul blat. Ambele blaturi se lasa la racit.
Crema
Cele 6 gălbenușuri rămase de la al doilea blat se fierb pe abur. Se adauga cu 8 linguri de zahăr pudra, până se îngroașă. Se raceste și apoi se amestecă cu untul frecat spumă cu 4 linguri de zahăr pudră. Se adaugă esență de vanilie si apoi se monteaza prajitura.
Crema se pune peste primul blat, peste care se așează al doilea și deasupra se face o glazură cu cacao și se presară fulgi de nuca de cocoș.
Glazură de cacao:
Se amestecă pe foc 150 g zahăr pudră cu 2 linguri de cacao, 3 linguri de apă și două-trei linguri de ulei. Uleiul se pune în glazură doar după ce se ia de pe foc. Se lasă doar un pic să se răcorească. Prăjitura Regina Maria se lasă la rece cateva ore, după care se taie în formele dorite.