Povestea bărbatului care nu a mâncat nimic niciodată! Incredibil cum arată

Publicat: 09 Jan. 2020, 14:09 Life

Deși pare imposibil de crezut că există cineva care poate trăi fără mâncare, iată că undeva în India există un bărbat care susține că trăiește astfel încă din 1940! 

Se numește Prahlad Jani, însă este cunoscut mai degrabă ca Mataji, (n. 13 august 1929 la Charada, Gujarat) este un ascet indian. Bărbatul susține că a trăit fără apă și mâncare încă din 1940 și că ar fi hrănit de zeița Amba. Cazul a atras atenția oamenilor de știință. Internat într-un spital din Ahmedabad, Prahlad Jani este studiat de către cercetători care speră ca astfel să găsească o soluție care ar permite militarilor să poate rezista perioade îndelungate fără provizii.

Jani, care povesteste ca a plecat de acasa la varsta de sapte ani si a trait umbland ca un sadhu sau om sfant, este privit ca unul dintre acei oameni care traiesc exclusiv spiritual. El crede ca este tinut in viata de o zeita care ii da un elixir printr-o gaura in cerul gurii. Afirmatiile sale au fost sustinute de un doctor care este specializat in studiul oamenilor care cred ca poseda puteri supranaturale, dar au fost si condamnate de altii, care il considera un escroc.

O tânără indiană de 25 de ani, care nu poate mânca alimente solide, supravieţuieşte de la naştere cu un regim nutriţional lichid. Manju Dharra din Sonipat (în apropiere de New Delhi) nu ştie gustul fructelor, al legumelor şi al cărnii. Pentru a supravieţui, ea bea 4-5 litri de lapte pe zi, ceai şi multă apă, conform dailymail.co.uk, citat de jurnalul.ro.

Femeia suferă de o boală rară numită acalazie, o afecţiune a esofagului care o împiedică să se hrănească. Dacă încearcă să mănânce ceva solid, ea vomită imediat. Primele tulburări s-au manifestat la doi ani, spune mama tinerei. Când a crezut că este destul de mare pentru a mânca hrană solidă, i-a dat pâine şi orez, însă fata a plâns şi s-a îmbolnăvit. A crezut mai întâi că fetiţa este un copil capricios, dar şi-a dat seama apoi că este bolnavă.

După ce au consultat-o mai mulţi medici, diagnosticul a fost acalazie, o boală nu foarte rară, atâta timp cât, numai în Marea Britanie, trăiesc 6.000 de persoane cărora li s-a pus acest diagnostic.

Boala s-ar putea vindeca printr-o operaţie, însă situaţia materială a părinţilor tinerei indience, care mai au şase copii, nu o permite. Ei au cumpărat în schimb o vacă, cu laptele căreia se hrăneşte zilnic Manju.

Publicat: 09 Jan. 2020, 14:09 Life
Pe aceeași temă