Plăcintă cu mere fara oua, unt sau lapte! E atât de bună că o s-o faci așa și când nu e post. Vezi mai jos rețeta pas cu pas.
INGREDIENTE Plăcintă cu mere
Aluat:
200 g margarina Rama topita
1 pahar zahar
1 plic drojdie
1 vf lingurita de sare
1 pahar apa minerala calduta
faina cat cuprinde
2 pliculete zahar vanilat
Umplutura:
500 g mere razuite si stoarse bine
1 lingurita scortisoara
100 g zahar
Portii: -Timp de preparare: sub 90 minute
Se amesteca faina cu drojdia, sarea, zaharul,zaharul vanilat apoi se adauga apa calduta, margarina topita si se framanta bine aluatul pana nu se mai lipeste de maini(10 min) Lasam la dospit 30-35 de min la loc caldut.
Pentru umplutura calim merele impreuna cu zaharul timp de 10 minute. Cand s-a racit adaugam scortisoara. Citește continuarea AICI.
Plăcinta cu brânză este un preparat care se gătea chiar și în urmă cu mii de ani. Cu toții ne-am bucurat încă din copilărie de gustul și aroma dulceagă a plăcintei proaspăt scoase din cuptor. Diferitele rețete pentru plăcinta cu brânză au fost păstrate cu sfințenie și date mai departe, din generație în generație.
Cuvâtul ”plăcintă” provine din latinescul ”placenta”, care înseamnă prăjitură, turtă su chiar plăcintă. Istoria acestui preparat este însă una îndelungată. În jurul anului 9.500 î.Hr. egiptenii au fost cei care s-au gândit să prepare ”galettes”. Acest preparat avea o crustă, asemănătoare foilor de plăcintă de astăzi, dar era umplut cu orz, ovăz sau secară și pe deasupra avea miere. Citește continuarea AICI.