Cum să faci o plăcintă absolut delicioasă pentru Anul Nou! Reţeta secretă de pe vremea dacilor

Publicat: 01 ian. 2020, 12:35 Autor: Elena General
Cum să faci o plăcintă absolut delicioasă pentru Anul Nou! Reţeta secretă de pe vremea dacilor

Secretele preparatelor din vremuri de demult apuse sunt păstrate cu sfinţenie de femeile din Ţinutul Pădurenilor. Acestea pregătesc și acum plăcinta cu trei feluri brânză și două de smântână, ca pe vremea strămoşilor noştri, aşa cum au învăţat de la bunicele lor.

În Ținutul Pădurenilor, stă încă pierdut între munți satul Poienița Voinii. Acolo, femeile păstrează reţeta plăcintelor din vremea dacilor.

„Noi lucrăm cu fâină, ouă, brânză, zămăcișă, se pune laptele pe care îl mulgi de la vacă, se pune pe foc și la urmă când dă să fiarbă se pune o lingură două de oțet să se strângă, deci asta îi zămăcișa”. E modul în care Aurelia Muntean pregăteşte delicatesa în cele mai importante ocazii.  „Eu am învățat de la mămica, mămica o învățat de la mama dânsei. Pune zămăcișa, acuma pune smântâna, pune smântâna. Dacă mă uit la dumneavoastră vă văd prin foaia de făină”, a spus femeia, scrie digi24.ro.

După ce sunt umplute cu trei feluri de brânză și două tipuri de smântână, plăcintele sunt puse pe soba tradițională. „E nevoie de aproximativ 40 de minute pentru ca plăcinta să fie gata, secretul nu stă doar în brânza și smântâna folosite la prepararea ei”.

Mai multe despre reţeta de plăcinte de pe vremea dacilor puteţi găsi AICI!

Publicat: 01 ian. 2020, 12:35 Autor: Elena General
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă