Placinta cu branza – reteta pentru gospodinele incepatoare

Publicat: 08 sept. 2017, 16:05 Autor: D. C. Retete & Diete

Imi amintesc de placinta cu branza din copilarie. Avea un anumit gust, o anumita savoare. Bunica o pregatea in special toamna sau iarna, de aceea asociez placinta cu branza cu vremea mohorata, insa n-ar strica nici pe timp de vara. Nu-i asa?

Daca ar fi sa-mi amintesc din ce-mi povestea bunica mea, reteta de placinta cu branza nu este complicata. Ingredientul principal este dragostea care, presarata in cantitatea potrivita, ajuta pe oricine, chiar si pe gospodinele incepatoare sa prepare cea mai gustoasa placinta din lume.

Placinta cu branza

Placinta cu branza: Ingrediente

In continuare, hai sa vedem care sunt ingredientele de care avem nevoie:

Pentru aluat, este indicat sa amestecam:

2 oua

9 linguri zahar

9 linguri ulei

9 linguri lapte

12 linguri faina

1  praf de copt

1 plic zahar vanilat

Pentru umplutura, specialistii bucatari ne recomanda sa avem la dispozitie:

500 g branza dulce

4 oua

5 linguri de gris

6 linguri zahar

100 g stafide inmuiate in rom

esenta de vanilie

Placinta cu mere: mod de preparare

 

Daca am vazut care sunt ingredientele pentru placinta cu branza, ramane sa vedem care este modul de preparare al acestui desert delicios. Aici imi amintesc perfect ce facea bunica atunci cand pregatea aceasta placinta si am sa incerc sa redau perfect tehnica ei.

In prima faza se freaca ouale cu zaharul, peste care se adauga uleiul, si se mixeaza pana cand totul devine o pasta omogena. Apoi, luam faina in care se pune praful de copt, si se adauga in compozitia precedent, alternand cu laptele. Important de avut in vedere ca aceasta compozitie de placinta cu branza trebuie sa fie putin mai groasa, ca si consistenta, decat este compozitia de clatite.

Trecem la pasul urmator, un pas in care introducem si cuptorul. Cum? Introducem jumatate din compozitia de placinta la cuptor, nu inainte de a o pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se tine timp de 10-12 minute in cuptorul incins la 180 C.

In timp ce minunatia se coace, avem tot timpul din lume sa amestecam ingredientele pentru umplutura. Aceasta rezulta din amestecarea branzei de vaci, cu ouale, se adauga grisul si stafidele. Le lasa sa se aseze 10 minute, dupa care se adauga zaharul si vanilia.

Toata aceasta umplutura se toarna peste blatul partial corp, iar deasupra se aseaza restul compozitiei pentru blat. Prajitura se baga la cuptor inca 40 de minute si se serveste, de preferat, dupa ce s-a racit.

Pofta buna!

Hai sa vedem impreuna care este si cel mai bogat in calciu smoothie.

Publicat: 08 sept. 2017, 16:05 Autor: D. C. Retete & Diete
Pe aceeași temă
×