Perseide 2019 – cand vine ploaia de meteori

Publicat: 12 Aug. 2019, 07:16 Life
Perseide 2019 – cand vine ploaia de meteori

Perseidele sunt o ploaie de meteori, un eveniment ceresc in care mai multi meteori sunt observati pe cerul noptii, radiind dintr-un punct fix.

Perseide 2019. In 2019, Perseidele se pot observa in noaptea de 12 spre 13 august, incepand cu ora 22:00, dar si in noaptea de 13 spre 14 august. Ce trebuie sa stii despre Perseide!

Ce sunt perseidele?

Perseidele sunt cunoscute ca o ploaie de meteori, asociată cu cometa Swift Tuttle, cometa periodică observată și descoperită de Lewis Swift și Horace Parnell Tuttle pe data de 16 și 19 iulie, 1962.

Cometa a fost redescoperită în timpul următoarei sale reveniri, în septembrie 1992 de către Tsuruhiko Kiuchi și Gary W. Kronk, care au scos în evidență faptul că obiectele cerești ce au putut fi observate în China în 68 î Hr. și în 188 ar putea fi Swit Tuttle.
Ploaia de meteori, Perseide, în care mai mulți meteori sunt observați pe cerul nopții este cauzată de fluxuri de corpuri cosmice denumite și meteoroizi care intră în atmosfera Pământului la viteze foarte mari pe traiectorii paralele.

Meteoroizii sunt mai mici decât un bob de nisip, astfel că aproape toți se dezintegrează în atmosferă și nu ajung niciodată să lovească suprafața Pământului, scrie hotnews.ro.

Aceste ploi neobișnuite de meteori sunt cunoscute și ca furtuni de meteori, timp în care pot fi observați mai mult de 1.000 meteori pe oră.

Perseide 2019. Ce trebuie să știi despre Perseide

Perseidele se văd cel mai bine din zone ferite de lumină, iar dacă vrei să te bucuri de peisajul nocturn, indicat este să mergi într-o zonă a orașului ferită de aglomerație.
Fenomenul ploaia de meteori nu trebuie confundat cu ploaia de stele deoarece în cazul Perseidelor se vor vedea maxim 100 de meteori pe oră, iar în cazul unei ploi de stele se pot observa până la câteva mii de meteori pe oră.

Ploaia de stele este un fenomen foarte rar.

Originea numelui de Perseide provine parțial și din cuvântul grecesc Περσείδες, Perseides, termen regăsit în mitologia greacă ce se referă la fiii eroului Perseu.

Publicat: 12 Aug. 2019, 07:16 Life
Pe aceeași temă