VIDEO! Patru elevi din Romania au luat medalii de AUR la Olimpiada Internationala de Georgrafie! Stirea asta chiar nu o sa o vezi la televizor!

Publicat: 09 aug. 2018, 11:09 Autor: D. C. Life

O veste buna vine de la o mana de elevi de liceu din Iasi si Bucuresti! De asta are nevoie tara noastra.

Patru elevi au luat medalii de AUR la Olimpiada Internationala de Georgrafie. Inca un rezultat urias pentru educatia din Romania desi sistemul educational la nivelul tarii este unul precar se pare ca inca exista varfuri care ne fac mandrii ca suntem romani.

Performanta uriasa pentru Romania la Olimpiada Internationala de Georgrafie. Patru elevi, dintre care trei din Iasi, au urcat pe podium. 50 de tari au participat la concursul organizat in Canada la Quebec iar Romania a iesit pe primul loc cu 3 medalii de aur si una de argint. Ajunsi inapoi in Iasi elevii au fost primiti cu apaluze de parinti, prieteni dar si profesori.

Andrei Sandu, Bianca Solomon si Manuel Fosalau sunt cei trei elevi din Iasi care au obtinut fiecare cate o medalie de aur la Olimpiada Internationala de Geografie. Iar Omar, colegul lor din Bucuresti a primit o medalie de argint. Impreuna ei au adunat pentru Romania cel mai mare punctaj dintre toate cele 50 de tari participante, pe locurile 2 si 3 de pe podium s-au situat Singapore si SUA.

Patru elevi au luat medalii de AUR la Olimpiada Internationala de Georgrafie

Andrei Sandu, olimpic: Sunt foarte mândru de rezultatul meu şi sunt bucuros că sunt ieşean şi am reuşit să aduc o medalie de aur, aproape că plina din lume!

Bianca Solomon, olimpică: A fost o adevărată mândrie pentru mine. În momentul acela chiar am simţit, mă simt atât de mândră că sunt româncă şi că am putut să fac chestia asta pentru România!

Manuel Foşalău, olimpic: S-au desfăşurat în patru zile probele şi fost, trebuie să recunosc, obositor, dar a fost interesant. Subiecte foarte frumos făcute, accesibile, dar totuşi dificile ca să se facă o departajare.

Publicat: 09 aug. 2018, 11:09 Autor: D. C. Life
Pe aceeași temă