Parcul dendrologic din Simeria e plin de magnolii inflorite. Locul care se transforma in taram de basm cand vine primavara VIDEO

Publicat: 01 mai 2018, 17:07 Autor: D. C. Life

Pentru cine nu stie, in Romania exista un parc ce contine mai multe tipuri de magnorii, din toate colturile lumii.

Parcul dendrologic din Simeria e plin de magnolii inflorite. Este vechi de doua secole si se intinde pe 70 de hectare din Valea Muresului. Cuprinde cea mai bogata colectie de magnolii din tara.

Au fost aduse 12 specii diferite din America de Nord, Extremul Orient si chiar din Himalaya. Silvicultorii din parc au avut grija sa le mentina si sa le raspandeasca.

In ultimele zile calduroase, zeci de magnolii de pe aleile parcului au inflorit. Acest spectacol minunat a atras o sumedenie de turisti iubitori de natura. Multi vin din Deva, Hunedoara si Simeria. Acestia vin in parc pentru a socializa si a se bucura de priveliste.

Parcul dendrologic din Simeria e plin de magnolii


Multi dintre turistii care vin in parc se opresc la magnoliile roz. Dar fac poze si celor albe, purpurii, mov, verzi-galbui si albastrui. Unele magnolii ajung si la 30 de metri inaltime. Altele au o coroana bogata, cu forma ciudata.

Parcul dendrologic din Simeria e plin de magnolii inflorite„Am venit special din Hunedoara pentru a ma plimba pe aleile arboretumului si pentru a fotografia magnoliile inflorite. In fiecare primavara venim pentru ele. Coloritul, forma si parfumul lor ma impresioneaza”, spune Mircea, un tânar din Hunedoara.

Parcul dendrologic din Simeria e plin de magnolii infloriteIn parcul dendrologic din Simeria se afla si cea mai valoroasa colectie de plante lemnoase exotice. Rezervatia aceasta din Romania este unica in tara. Arboretumul Simeria a fost creat la inceputul secolului al XVIII-lea prin amenajarea zavoaielor naturale din lunca Muresului, in stil peisager.

Parcul dendrologic din Simeria e plin de magnolii


Primele specii exotice au fost introduse pe la mijlocul secolului al XVIII-lea. Parcul a aparţinut succesiv familiilor nobiliare de origine maghiara (Gyulay, Kun, Fay si Ocskay). S-a transmis pe linie feminina.

Parcul dendrologic din Simeria e plin de magnolii infloriteDupa naţionalizarea din 1949, parcul dendrologic a intrat in administrarea Ocolului Silvic Simeria, in 1952 acesta fiind declarat ocol silvic experimental.

Parcul dendrologic din Simeria e plin de magnolii infloriteIn 1954 a fost infiinţata Staţiunea de Cercetari si Experimentari Forestiere Simeria. Ulterior a preluat ca baza materiala Parcul Dendrologic. Masura a avut ca scop protejarea zonei care era vizata de taierile de padure.

Publicat: 01 mai 2018, 17:07 Autor: D. C. Life
Pe aceeași temă