Painea este un aliment nelipsit din bucataria romaneasca, pe care il gasim sub diverse forme si cu ingrediente diverse.
Medicul specialist in diabet, nutritie si boli metabolice, Gabriela Stan, ne spune cata paine trebuie consumata si cum, potrivit Antena3.
„O dietă echilibrată trebuie să conţină 50-55% carbohidraţi – legume, fructe, cereale integrale. Pâinea, şi mai ales cea obţinută prin măcinarea boabelor de cereale integrale, ar trebui să fie esenţială în alimentaţia zilnică şi acum datorită aportului crescut de vitamine.
Vitaminele B1, B3 şi B9, fier, zinc, magneziu, fibre alimentare şi antioxidanţi care scad riscul apariţiei diabetului zaharat tip 2, a obezităţii şi a bolilor cardiovasculare.
Fibrele alimentare previn apariţia constipaţiei, au efect probiotic şi scad riscul de cancer colorectal.
După opinia mea, singura restricţie a consumului de pâine obţinută din cereale integrale ar fi populaţia care are intoleranţă la gluten” a spus medicul, conform adevarul.ro