Cum sa pastrezi painea proaspata cat mai mult timp: trucul simplu care te ajuta sa o mananci chiar si dupa o luna

Publicat: 18 aug. 2017, 14:49 Autor: Echipa Ciao.ro News 2
Cum sa pastrezi painea proaspata cat mai mult timp: trucul simplu care te ajuta sa o mananci chiar si dupa o luna

Atunci cand cumparam paine am vrea sa o tinem cat mai mult timp proaspata, insa din pacate, doua doua zile isi pierde din calitatile pe care le are. Cum putem face sa nu ajungem sa mancam paine veche? Ei bine, exista o solutie, si anume sa congelam painea.

La maxim 24 de ore dupa ce am taiat prima felie dintr-o paine, taiem si restul ramas felii. Punem feliile intr-o tava  pe o folie, una langa alta, neacoperite si le dam la congelator. In acest fel ne asiguram ca vom avea felii individuale, care nu se lipesc intre ele sau de tava. Cand sunt congelate le punem intr-o punga si sigilam, avand grija sa inlaturam pe cat posibil aerul.

Ca sa le folosim din nou, fie le lasam sa se decongeleze la temperatura camerei, fie 10 secunde la aparatul cu microunde, iar apoi sunt perfecte  pentru mancat. In acest fel textura painii se va pastra aproape la fel de proaspata ca in prima zi cand am cumparat-o,  chiar daca au trecut chiar si luni de atunci.

Daca totusi nu apucati sa puneti painea la congelator suficient de repede si deja s-a intarit, mai este o posibilitate: o udam si apoi o punem in cuptorul incins pentru cateva minute.

Sursa: gastropedia.ro

Publicat: 18 aug. 2017, 14:49 Autor: Echipa Ciao.ro News 2
Pe aceeași temă