Ce fond de ten alegi pentru a se potrivi oricărui aspect natural de machiaj?

Publicat: 18 oct. 2023, 16:49 Autor: Loredana Dumitrașcu Arhiva
Ce fond de ten alegi pentru a se potrivi oricărui aspect natural de machiaj?

Orice femeie vrea să fie frumoasă, să aibă tenul tânăr și cu o strălucire radiantă. În ziua de azi, femeile folosesc în mod frecvent fond de ten pentru a-și acoperi primele semne de îmbătrânire și a oferi sprijin tenului obosit. Fondul de ten trebuie să aibă o compoziție inovatoare și ingrediente naturale, ce realizează o acoperire perfectă și de durată. Dacă este un produs de calitate, de brand, el va acoperi imperfecțiunile feței și va lăsa tenul neted și frumos uniformizat.

Dacă ești în căutarea celui mai bun fond de ten, îți sugerăm să alegi un produs cu ingrediente naturale, care are efect de hidratare, netezire și iluminare a pielii.

O alegere bună este un fond de ten pudră care acționează practic ca o cremă. Un astfel de produs este absolut uimitor, deoarece are pudra cu aminoacizi, ce asigură o culoare naturală tenului, iar în plus combate transpirația și excesul de sebum. Fondul de ten va avea rezistență ridicată la apă și o aderență bună pe piele, iar senzația oferită va fi una plăcută.

De asemenea și un fond de ten mineral este o alegere potrivită, deoarece acesta creează o bază înainte de machiaj, ce arată grozav și se simte bine pe piele. Acesta are pigmenți minerali măcinați fin, care oferă un finisaj impecabil, ce pare natural și foarte frumos. Un astfel de fond de ten va avea ingrediente naturale și va fi o alegere ideală și pentru pielea sensibilă sau predispusă la pete.

Dacă alegi însă un fond de ten lichid, trebuie spus că acesta are o formulă mătăsoasă ca un ser și oferă o acoperire medie perfectă. Are un finisaj satinat cu focalizare moale, iar textura sa este ușoară. Unele produse au ingrediente renumite și apreciate pentru proprietățile lor uimitoare de iluminare, netezire și hidratare.

Desigur există și produse mai complexe, palete de fond de ten, cu multe nuanțe, ce includ o gamă de fond de ten cremă până la pudră. Acestea sunt cu adevărat excelente, unele sunt ca o cremă care se întinde ușor pe piele și care în scurt timp duce la realizarea unui finisaj frumos. Prin folosirea paletelor de fond de ten, machiajul va fi natural, fin, impresionant.

Unele produse sunt pline de rafinament, de lux, ca de exemplu fondurile de ten marca Lancôme.

Se spune că produsele cu certificări non-toxice sunt mai scumpe și mai greu de găsit, pentru că majoritatea companiilor de cosmetice naturale nu le produc în cantități mari. Oamenii caută în ziua de azi cosmetice naturale, care au acel logo certificat organic, pentru a avea un machiaj natural, sănătos și a oferi o îngrijire organică pielii.

În magazinele online, există diferite tipuri de fond de ten, lichide, care sunt cu adevărat naturale și se cumpără imediat. Altele au o serie de ingrediente sintetice sigure, de înaltă calitate și se comercializează într-o gamă variată de nuanțe, din care orice femeie poate alege una potrivită tenului ei.

Dacă ai tenul mai gras, atunci ai nevoie de un fond de ten care nu conține ulei, care este pe bază de apă și are multă pudră. Există și produse de acest fel cu minerale care au acțiune regenerativă, de matifiere și calmare a pielii iritate, sensibile.

Unii producători vin cu articole foarte interesante, cum ar fi de pildă un fond de ten în două variante – cremă și pudră. Acesta este prezentat într-o cutie compactă, în două părți, una sub formă de cremă și una sub formă de pudră. Fondul de ten are un amestec de polimeri, pigmenți transparenți și emolienți care sporesc strălucirea tenului și reduc aspectul porilor dilatați și al imperfecțiunilor feței. În plus, prin folosire lor se asigură și o luminozitate proaspătă tenului, astfel pielea va arăta mai tânără și mai frumoasă.

Pentru acest produs ai nevoie de o pensulă de fond de ten de aplicare cu două capete. Un capăt are o perie puțin alungită, în formă de lalea, pentru fondul de ten cremă și celălalt este cu o perie mai pufoasă pentru fondul de ten pudră. Cu acest instrument aplicarea fondului de ten se face cu mai multă precizie, iar machiajul va fi unul cu adevărat reușit.

Publicat: 18 oct. 2023, 16:49 Autor: Loredana Dumitrașcu Arhiva
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Tags:
Pe aceeași temă