Oribil! Trei alimente pe care le consumi des si care contin cianura. Asa te otravesti saptamanal

Publicat: 08 mart. 2017, 16:01 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Oribil! Trei alimente pe care le consumi des si care contin cianura. Asa te otravesti saptamanal

Zi de zi sau poate saptamanal, consumi unul din cele trei alimente de mai jos. Si o faci crezand ca bagi in tine nutrienti sanatosi. Dar nu este asa! Specialistii in nutritie trag un semnal de alarma si sustin ca areiul iute, caju si ciupercile contin cianura.

Pe langa alimentele mai sus mentionate, sunt si alte fructe la fel de periculoase. De exemplu samburii de mere, pere, caise si alte fructe care contin cianura de hidrogen. Un sfert de gram de cianura poate provoca moartea. Iata ce alimente trebuie sa consumi mai rar:

Ciupercile
Chiar dacă există peste 3.000 de tipuri de ciuperci, 100 sunt toxice şi mai puţin de 10 sunt mortale. Ciupercile pot cauza adesea un disconfort intestinal. Una dintre cele mai periculoase ciuperci este alpha-amanitin. Aceasta cauzează o masivă deteriorare a ficatului.

Ardeiul iute
Adorat de multă lume pentru iuţeala lui, ardeiul iute conţine o substanţă chimică numită capsacină. Poţi să alternezi sau să-l înlocuieşti cu chili, dar în cazul unui exces şi acesta poate fi mortal. Substanţa este atât de puternică, încât o poţi folosi pentru a îndepărta vopseaua.

Caju

Creşte în interiorul unei structuri în formă de scoică. Dacă ai cumpărat caju în stare crudă din magazin trebuie să-l prepari la aburi. Nu-l consuma niciodată în stare crudă, deoarece conţine urushiol, substanţa chimică pe care o găsim şi în iedera sălbatică, informeaza adevarul.ro.

Publicat: 08 mart. 2017, 16:01 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Pe aceeași temă