Dieta de primavara in 4 pasi. Cum te impiedica schimbarea de anotimp sa slabesti

Publicat: 03 mart. 2017, 15:38 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Dieta de primavara in 4 pasi. Cum te impiedica schimbarea de anotimp sa slabesti


Primăvara este cel mai potrivit moment din an pentru a vă recăpăta tonusul, buna dispoziţie şi forma fizică, eforturile pe care le presupune o cură de slăbire vor fi minime, iar rezultatele vor fi maxime. Iată ce trebuie să mâncaţi primăvara pentru a fi în formă maximă:

Primul pas:
Ajutați-vă organismul să fie în formă și să elimine toxinele consumând cantități mari de apă și ceai verde cu proprietăți antioxidante. „Abuzaţi” de verdeţuri la maximum, gătiţi-le cu cantități minime de grăsime și nu le fierbeți excesiv, până se înmoaie, deoarece tratamentul termic prelungit micșorează conținutul de nutrienți. Toate verdețurile pe care le găsiți în piață: spanac, salată verde, ștevie, lobodă, urzici sunt surse excelente de vitamina C, betacaroten, acid folic, minerale şi fibre.

Renunta la zahar si alimente din comert cu mult zahar
Renunta la zahar si alimente din comert cu mult zahar

Pasul doi
Încercaţi să consumaţi mazăre nouă, este o sursă de proteine vegetale, vitamina C, potasiu, fibre, vitamine din grupul B şi fibre. Şi fasolea verde vă va ajuta să slăbiţi sănătos, pentru că este foarte săracă în calorii. Aportul mare de fibre solubile şi insolubile o face extrem de eficientă pentru stimularea tranzitului intestinal. Este leguma cel mai uşor de digerat. Sparanghelul, chiar dacă este un produs puţin utilizat în bucătăria românească, are reale proprietăţi diuretice şi laxative, iar aspargina, substanţa activă din structura lui, stimulează regenerarea celulelor din organism.

Pasul trei
Înlocuiți zahărul cu îndulcitori, iar în loc de desert mâncați căpșune. Datorită conţinutului crescut de minerale şi oligoelemente, căpşunele au proprietăţi tonice. Cel mai mare avantaj al căpşunelor este prezenţa unui zahăr particular, levuloza, caracterizat de o absorbţie foarte lentă, în consecinţă aceste fructe sunt desertul ideal în cura de slăbire. Cireşele, în schimb, au un conţinut mare de zahăr. Încercaţi să le consumaţi ca aliment unic la o masă şi nu depăşiţi 500 de grame pe zi.

Include carnea de miel in dieta ta, primavara
Include carnea de miel in dieta ta, primavara

Pasul patru:
Cea mai sănătoasă carne de consumat primăvara este cea de miel, este o carne fină, savuroasă şi uşor de digerat, care nu dă alergii. Conţine mult fier, zinc şi vitamina B12 şi conţine doar 160 de calorii la 100 de grame, cu condiţia să alegeţi bucăţi mai slabe (pulpă) şi să îndepărtaţi înainte de gătit toată grăsimea vizibilă. Şi peştele alb ne ajută să slăbim. Alături de legumele de primăvară alcătuieşte un meniu complet şi foarte sănătos.

Cum influențează metabolismul schimbarea anotimpului

Scurtarea nopților stimulează indirect secreția de hormoni precum cortisolul, tostosteronul și prolactina, cu efect de accelerare moderată a metabolismului bazal și a arderilor de calorii. Organismul caută instictiv alimente proaspete și ușor de digerat.

Publicat: 03 mart. 2017, 15:38 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Pe aceeași temă