Ochelarii de vedere revolutionari cu care vezi aproape si la distanta. Cat de speciala e lentila si cum functioneaza VIDEO

Publicat: 27 ian. 2017, 12:38 Autor: Echipa Ciao.ro VIDEO
Ochelarii de vedere revolutionari cu care vezi aproape si la distanta. Cat de speciala e lentila si cum functioneaza VIDEO

Tehnologia lentilelor de vedere a ajuns la un alt nivel. O pereche de ochelari realizati dintr-un lichid special te ajuta sa vezi mai bine lucrurile de langa tine. Secretul? Urmaresc ochiul si focalizeaza asupra a ceea ce irisul tau priveste direct.

Cu ajutorul cercetatorilor de la Universitatea de inginerie Utah, persoanele care au diverse probleme de vedere vor avea nevoie de o singura pereche de ochelari pentru citit de aproape, vazut la distanta etc., informeaza Dailymail.co.uk.

Ochelarii de vedere se adapteaza nevoii ochiului tau. Acestia au lentilele alcatuite dintr-un lichid si un senzor care permite purtatorului sa vada de aproape si la departare, fara sa schimbe ramele.

„Majoritatea persoanelor care au ochelari de citit sunt nevoite sa ii puna si sa ii dea jos de la ochi destul de des. Acum nu mai trebuie sa faca asta. Daca porti ochelarii construiti de noi, vezi clar tot timpul, indiferent de distanta”, a declarat Mastrangelo, profesor la USTAR, Centru de Cercetare, Stiinta si Tehnologie.

Lentilele alcatuite din lichid sunt protejate de o rama cauciucata realizata din glicerina, o substanta fara culoare ce se regaseste si in sapunul de mana si alte produse de ingrijire a pielii. In rama se afla trei elemente care imping membranele inainte si inapoi, asa cum functioneaza un piston in motorul masinii.

Acesta este procesul cheie care face ca ochelarii sa functioneze la distanta si la apropiere. „Lungimea focala a ochelarilor depinde de forma lentilei, astfel, ca sa schimbam puterea optica a ei trebuie sa schimbam forma membranei”, a mai adaugat inventatorul ei.

De asemenea, ramele au fost concepute special si contin un dispozitiv electronic si baterii pentru a controla puterea de actionare. Cu ajutorul luminii infrarosie, un masurator calculeaza distanta dintre lentila si obiectul privit. Cand focuseaza, lentila se curbeaza astfel incat imaginea sa devina clara.

Daca purtatorul lentilei vede apoi un obiect la o distanta mai scurta, lentila se adapteaza imediat pentru a reda clar imaginea. Lentilele se conecteaza prin Bluetooth la o aplicatie ca sa isi poata activa ochelarii. Acest procedeu trebuie facut o singura data si clientul are pe viata o pereche de ochelari pentru orice nevoie.

Publicat: 27 ian. 2017, 12:38 Autor: Echipa Ciao.ro VIDEO
Pe aceeași temă