Obisnuiesti sa te machiezi atunci cand mergi la sala? Iata cat de periculos e acest obicei si de ce ar trebui sa renunti imediat la produsele de infrumusetare

Publicat: 01 feb. 2018, 22:50 Autor: madalina m. Life

Mersul la sala si produsele de machiaj nu functioneaza absolut deloc bine impreuna, potrivit specialistilor.

In urma unui studiu realizat recent s-a aflat ca doamnele si domnisoarele ar trebui sa renunte cat pot de repede sa se mai machieze, atunci cand merg la sala de sport.

Pe langa faptul ca machiajul devine inestetic odata ce efortul depus la sala incepe sa se resimta, acest obicei e unul cat se poate de periculos pentru sanatate.

De ce trebuie sa renunti la machiaj atunci cand mergi la sala

Totodata, foarte multe femei aleg sa se machieze atunci cand merg sa exerseze la sala, pentru ca se confrunta cu un ten pe care sunt vizibile imperfectiunile. Nici in aceste cazuri nu ar trebui aplicate produsele de make-up, sunt de parere medicii.

Mai mult, daca si seara inainte de culcare e recomandat ca femeile sa se demachieze, la fel ar trebui sa se intample si cand intra incep sa exerseze la sala. Specialistii sunt de parere ca daca produsele de machiaj raman pe ten, efectele negative incep sa fie observate in timp.

Medicul englez Preethi Daniel a fost de parere ca machiajul impiedica impuritatile si acestea ajung sa nu mai poata fi eliminata, pe timpul clipelor de efort din sala de antrenament.

De ce trebuie sa renunti la machiaj atunci cand mergi la sala
Principalul motiv pentru care produsele de make-ul trebuie evitate il reprezinta faptul ca transpiratia ajunge sa fie blocata la nivelul tenului, in momentul in care sunt respectate anumite exercitii solicitante pentru organism.

„Transpiratia si uleiurile naturale ale pielii pot ajunge sa blocheze porii, iar din acest motiv apare deseori si acneea, desi femile sunt trecute de o anumita varsta. Mai mult, apar foarte multe puncte negre pe ten.

Ceea ce e si mai rau e ca atunci cand mergem la sala ni se deschid porii si in cazul femeilor care folosesc produse de machiaj, acei pori ajung sa fie blocati. De asta si apar tot soiul de eruptii pe ten”, a povestit medicul Preethi Daniel.

(sursa: mirror.co.uk)

Publicat: 01 feb. 2018, 22:50 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă