O zi până la începerea noului an școlar! Premierul Ludovic Orban: ”Suntem pregătiţi să reacţionăm la orice situaţie care apare”

Publicat: 13 Sep. 2020, 11:36 Arhiva

Odată cu ziua de luni, noul an școlar este pe cale să înceapă, iar acum se revizuiesc toate scenariile pe care instituțiile de învățământ ar trebui să le respecte, în condițiile în care cel puțin o persoană va fi confirmată pozitiv cu noul coronavirus.

În cursul zilei de sâmbătă, premierul Ludovic Orban a făcut declarații la Vâlcea, acolo unde a spus că propunerile vis-a-vis de modalitatea de începere a noului an școlar au pornit de la comitetele județene pentru situații de urgență, conform Stirile Kanal D.

”Şcolile sunt în proprietatea localităţilor. Şcolile au practic o legătură directă cu autoritatea locală, în consiliul de administraţie al şcolilor sunt reprezentaţi profesorii, părinţii, autorităţile locale. Există o departajare a competenţelor între inspectoratele şcolare care urmăresc în special partea de programă şcolară, aplicarea legislaţiei în domeniul educaţiei şi autorităţile locale care sunt implicate în investiţii, cheltuieli materiale şi servicii. Această colaborare trebuie să funcţioneze în beneficiul copilului. Din cauza asta au existat dialoguri ample în toată perioada premergătoare şcolii între inspectoratele şcolare, reprezentanţii autorităţilor şcolare, directorii unităţilor şcolare astfel încât să se ia toate măsurile pentru buna pregătire a anului şcolar”, a afirmat Ludovic Orban, la o conferinţă de presă susţinută la Vâlcea.

Ludovic Orban: “Se ştie demult cum începe şcoala”

“Se ştie demult cum începe şcoala. A existat un dialog permanent cu conducerile unităţilor şcolare, cu cadrele didactice, cu sindicatele din educaţie, cu autorităţile locale. Sigur că deschiderea şcolii este un proces care presupune decizii în fiecare unitate şcolară. Există lăsată o anumită autonomie în privinţa deciziilor. Practic, propunerile legate de modalitatea în care începe şcoala pornesc de la consiliile de administraţie ale şcolilor. Sigur, decizia a fost luată în final de comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă. De asemenea, am instituit obligaţia managerilor, directorilor de şcoli, de a asigura, prin intermediul diriginţilor, învăţătorului, legătura cu părinţii, astfel încât să se ia toate măsurile şi suntem pregătiţi să reacţionăm la orice situaţie care apare”, a conchis Ludovic Orban.

Publicat: 13 Sep. 2020, 11:36 Arhiva
Pe aceeași temă