O nouă tragedie! Un medic de familie, găsit mort în cabinetul său

Publicat: 11 Nov. 2020, 15:21 Arhiva
O nouă tragedie! Un medic de familie, găsit mort în cabinetul său

Un medic de familie din Botoşani, de 46 de ani, care a decedat luni, a fost confirmat pozitiv la testul COVID-19. Doctorul a fost găsit inconștient în cabinetul său, a fost testat, iar rezultatul a confirmat că era infectat. 

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică, Monica Adăscăliţei, echipa de medici care i-au acordat primul ajutor au prelevat probe pentru testarea acestuia.

Medicul ar fi fost găsit în stare de inconştienţă în cabinetul său, iar cadrele medicale au aplicat manevrele de resuscitare și i-au prelevat probe pentru testul SARS-CoV-2. Bărbatul nu a răspuns manevrelor, fiind constatat decesul.

„Răspunsul testului PCR a venit marţi seară târziu, după ce a fost recoltat în timpul resuscitării. Testul SARS-CoV-2 a ieşit pozitiv”, a afirmat Adăscăliţei.

Direcţia de Sănătate Publică a demarat, miercuri, o anchetă pentru a stabili persoanele cu care medicul de familie ar fi intrat în contact până la momentul decesului, relatează digi24.ro.

9.799 de cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost 9.799 de cazuri noi de COVID-19. Până astăzi, 11 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 324.094 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 218.086 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.799 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 2.074 depersoane au fost reconfirmate pozitiv.

Potrivit datelor GCS, județul Sibiu a depășit coeficientul de 7 infecții la mia de locuitori.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 11 Nov. 2020, 15:21 Arhiva
Pe aceeași temă