O noua tragedie la un pas sa se intample in Caracal! 200 de oameni au fost evacuati! Un vagon cu propilena era la un pas sa explodeze!

Publicat: 30 Jul. 2019, 08:03 Ciao.ro
O noua tragedie la un pas sa se intample in Caracal! 200 de oameni au fost evacuati! Un vagon cu propilena era la un pas sa explodeze!

Luni noapte pompierii ISU au depistat o scurgere de propilena la un vagon dintr-o garnitura de tren de 20 de vagoane incarcate cu substanta explozibila.

O noua posibila tragedie in Caracal! 200 de oameni evacuati! Ieri noapte 200 de persoane au fost evacuate din casele lor dupa ce autoritatile au emis un mesaj RO-Alert pe o raza de doi kilometri in zona garii.

ISU a primit un telefon la numarul 112 care reclama scurgeri de substante periculoase dintr-un vagon al unui tren aflat in zona Garii CFR Caracal si care era incarcat cu propilena. Pompierii s-au deplasat de urgenta la fata locului si au constatat ca scurgerea avea loc pe la flansa vagonului cisterna care nu era inchisa corespunzator. Pericolul in schimb era foarte mare deoarece garnitura de tren era formata din 20 de vagoane toate incarcate cu propilena. Intr-o ora situatia era deja sub control iar autoritatile au eliminat pericolul.

De asemenea, a fost trimis un mesaj prin sistemul Ro-Alert pentru o rază de aproximativ doi kilometri faţă de vagon, pentru evacuarea şi autoprotecţia populaţiei. „Luaţi măsuri de evcuare până la minim 2 km!”, au citit locuitorii oraşului, pe telefoanele mobile. „Atenţie, scurgeri de substanţe periculoase în dreptul UM 1256 Caracal (zona Gară), luaţi măsuri de evacuare şi autopretecţie până la minim 2 km. Nu folosiţi flacără sau foc deschis.”, este textul mesajului.

O noua posibila tragedie in Caracal! 200 de oameni evacuati!

Locuitorii evacuati au primit dupa doar o ora un alt mesaj RO-Alert prin care li se transmitea ca pericolul a fost indepartat si ca „masurile de autoevacuare si protectie inceteaza”.

Publicat: 30 Jul. 2019, 08:03 Ciao.ro
Pe aceeași temă