Numărul de morți de Covid-19, raportat greșit? Ce spune fostul ministru al Sănătății

Publicat: 16 Apr. 2021, 11:12 Arhiva

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, susține faptul că numărul de persoane decedate din cauza noului coronavirus nu ar fi raportat corect și că, în realitate, ar fi mai multe.

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, a făcut o serie de declarații despre bilanțul zilnic care este transmis de reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică. Oficialul, care a fost demis recent din funcție, susține faptul că numărul de persoane decedate din cauza noului coronavirus nu ar fi raportat corect și că, în realitate, ar fi mai multe.

„O să îl rog pe dl ministru interimar, care ocupă funcția de prim-ministru, să revadă metodologia făcută în guvernarea partidului domniei sale cu privire la raportarea deceselor din spitale COVID. Nu aș vrea să arunc cu numere, pentru că nu am reușit să documentăm. Investigația pe care am început-o arată diferențe fundamentale între ceea ce se raportează și datele reale”, a declarat ministrul-demis al Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Avem acum un ministru interimar al Sănătății. O să îl rog pe dl ministru interimar, care ocupă funcția de prim-ministru, să revadă metodologia făcută în guvernarea partidului domniei sale cu privire la raportarea deceselor din spitale COVID. Nu aș vrea să arunc cu numere, pentru că nu am reușit să documentăm. Investigația pe care am început-o arată diferențe fundamentale între ceea ce se raportează și datele reale. Există indicii că există diferențe între decesele raportate, mai puține decese. Vorbim despre o statistică și o metodologie care trebuie schimbată”, a declarat Vlad Voiculescu într-o conferință de presă susținută vineri dimineața, arată hotnews.ro.

Vlad Voiculescu a fost demis din funcția de Ministru al Sănătății

Premierul a confirmat informația că Vlad Voiculescu a fost demis. „Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a anunțat Cîțu, în urmă cu câteva momente.

Potrivit Digi 24, demiterea lui Vlad Voiculescu are loc la numai o zi după ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, care prevede noile criterii pentru carantinarea unei localități. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial fără informarea premierului Florin Cîțu.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 16 Apr. 2021, 11:12 Arhiva
Pe aceeași temă