Nu vei mai arunca cojile de ceapă după ce vezi asta! Descoperă moduri eficiente în care le poți folosi

Publicat: 28 iun. 2024, 09:30 Autor: Iordache Denisa Life
Nu vei mai arunca cojile de ceapă după ce vezi asta! Descoperă moduri eficiente în care le poți folosi

Ceapa este o legumă foarte populară în rândul românilor, iar gospodinele o integrează într-o mulțime de preparate culinare. Acestea o aruncă adesea la gunoi pentru că nu știu cât de utilă poate fi în bucătărie și în casă coaja de ceapă! Iată câteva metode ingenioase de a o folosi!

Ne bucurăm de aroma ei în preparatele culinare. Este renumită pentru savoarea sa, dar nu trebuie să neglijăm nici coaja, care poate fi foarte utilă. Dacă nu ești încă familiarizat cu modurile în care o poți folosi, iată 5 utilizări incredibile!

Scapi de țânțari cu ajutorul ei

Țânțarii ne dau bătăi de cap tuturor în sezonul cald. Dacă te confrunți cu această problemă, există o soluție foarte simplă. Fierbe coji de ceapă în apă, apoi pune amestecul într-un bol și așază-l lângă uși și ferestre. Mirosul acestuia va alunga insectele.

Cojile de ceapă înlocuiesc balsamul

În cazul în care ai rămas fără balsam, cojile de ceapă sunt soluția! Tot ce trebuie să faci este să fierbi câteva coji de ceapă în apă și să aplici soluția rezultată pe părul tău. Vei observa că acesta va deveni mult mai moale și mai strălucitor.

Ajută la un somn mai odihnitor

Dacă întâmpini probleme cu somnul, cojile de ceapă pot fi soluția pentru o noapte liniștită. Tot ce trebuie să faci este să prepari un ceai simplu din coji de ceapă. Acest ceai poate induce somnul, deoarece conține L-triptofan, un aminoacid ce acționează ca un sedativ natural.

Vindecă răni mici

Dacă cel mic a venit de la locul de joacă cu o rană mică, amestecă puțină vaselină cu coji de ceapă și aplică acest amestec pe zona afectată de două ori pe zi. În câteva zile vei observa că rana se va vindeca.

Aroma pentru mâncărurile tale

Cojile de ceapă pot adăuga savoare preparatelor tale. Poți folosi praf de coji de ceapă uscate sau coji de ceapă prăjite pentru a intensifica aroma supelor, tocănițelor și pâinii de casă.

Sursă foto: social media

 

Publicat: 28 iun. 2024, 09:30 Autor: Iordache Denisa Life
Pe aceeași temă
×