Noua tulpină face victime în România?!Un bărbat a murit de COVID după revenirea din Anglia

Publicat: 27 Jan. 2021, 08:37 Arhiva
Noua tulpină face victime în România?!Un bărbat a murit de COVID după revenirea din Anglia

Noua tulpină face victime în România?! Un bărbat de 34 de ani din Olt a murit de COVID-19 la o săptămână după ce s-a întors de Marea Britanie.

Medicii iau calcul ca bărbatul să fi fost infectat cu noua tulpină a virusului, de aceea probele prelevate de la el și de la contacți ai acestuia au fost trimise pentru analiză în București.

Bărbatul de 34 de ani s-a simțit rău timp de câteva zile după întoarcerea din Anglia, apoi a mers la spitalul din Caracal, unde medicii au fost șocați să constate că 75% din plămâni erau afectați.

Testul la COVID-19 a ieșit negativ, așa că a putut merge acasă. După trei zile se simțea tot mai rău, așa că a mers de această dată la spitalul din Slatina. Aici, rezultatul a fost pozitiv. El a rămas internat, însă după trei zile a decedat.

Bărbatul avea și comorbidități

Bărbatul avea și comorbidități, precum obezitate și afecțiuni la plămâni.

„Este vorba de un pacient din mediul rural, care s-a reprezentat la compartimentul Primiri Urgențe Caracal după patru zile de simptomatologie COVID-19. I s-a efectuat un test rapid de coronavirus, care a ieșit negativ. Totodată, i s-a făcut și o evaluare pulmonară, în urma căreia s-a constatat că are leziuni specifice SARS-CoV-2, cu o afectare pulmonară mare, de aproximativ 75%.

Ulterior, s-a decis transferul către Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde i s-a efectuat un test RT-PCR, care a ieșit pozitiv. Ca și comorbidități avea obezitate de gradul 2-3 și o ușoară insuficiență hepatică la internarea la noi în spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Slatina, medicul Florin Popa, pentru Digi FM.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 27 Jan. 2021, 08:37 Arhiva
Pe aceeași temă