Nelu Tătaru, anunț pentru români. România, înscrisă în sistemul european pentru vaccinul anti-coronavirus

Publicat: 17 Jun. 2020, 08:40 Arhiva

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a făcut un anunț important pe care mulți români îl așteptau. Țara noastră a fost înscrisă în sistemul european pentru vaccinul împotriva coronavirusului.

Potrivit declarațiilor pe care le-a făcut la televizor, Nelu Tătaru a anunțat că România se află acum pe lista țărilor din sistemul european care s-au înscris pentru vaccinul anti-coronavirus.

„Astăzi ne-am înscris, am avut discuţiile, mâine (miercuri – n.r.) vom avea discuţii şi cu reprezentantul pentru Europa de Est al firmei care face acest vaccin. După cum ştiţi, noi am făcut şi o donaţie în acest sens acum o lună de zile, la nivelul comunităţii europene, suntem acolo unde este orice demers ştiinţific pentru această pandemie”, a declarat Nelu Tătaru, marţi seară, la Digi24, conform Adevărul.ro.

„Nu putem vorbi în cadrul unui vaccin, n-avem un virus stabilizat, n-avem o recoltare şi… se studiază. Noi urmărim tot ce înseamnă nivel mondial unde avem o fază mai înaintată a acestui vaccin. Vrem să fim acolo, vrem să avem şi noi prioritate şi vrem să avem acces la tot tratamentul care concură la vindecarea infecţiei COVID”, a mai spus Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: „Putem să ne gândim şi la alte măsuri după 1 iulie”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că, dacă în perioada de relaxare vom avea o creștere progresivă a numărului de cazuri, nu exponențială, lucrurile pot fi ținute sub control, iar de la 1 iulie se pot aplica şi alte măsuri de relaxare.

„Putem vorbi de cazuri noi apărute într-o comunitate, pe transmitere comunitară. Sunt diverşi agenţi economici care şi-au testat angajaţii odată cu reluarea lucrului şi atunci s-au găsit mulţi pozitivi, ca atare a crescut şi numărul de internări în judeţul Braşov. Dacă gestionăm un număr de cazuri sub 200, uneori au fost şi sub 150, de cinci zile am avut 196 de cazuri, 237, 222, 275, 320 ieri. Am gestionat şi două weekenduri prelungite, am gestionat şi două perioade cu măsuri de relaxare, astăzi este o a treia zi când dăm măsuri de relaxare – va creşte în următoarea perioadă numărul de cazuri, sper că nu exponenţial, ci doar progresiv, în măsura în care aceste măsuri de relaxare sunt apreciate pozitiv şi în concordanţă cu regulile pe care le-am impus.

În măsura în care vom avea respectarea precauţiilor distanţării sociale şi a celor noi pe care le-am impus, vom avea o creştere progresivă, dar gestionabilă de către noi. În măsura în care avem o evoluţie favorabilă în următoarele două săptămâni, putem gestiona să ne gândim şi la alte măsuri de relaxare, după 1 iulie. Asta înseamnă o creştere mică a numărului de cazuri de la o zi la alta, adică 50, nu mai mult, şi să le putem gestiona alternativ, urmând ca după aceste două săptămâni să avem o constanţă a numărului de cazuri noi, chiar scădere”, a declarat ministrul Nelu Tătaru, potrivit Agerpres.

Publicat: 17 Jun. 2020, 08:40 Arhiva
Pe aceeași temă