„Mulțumim că ne-ați salvat patinoarul”. Victorie a lui Ion Țiriac în luptă cu statul român! Decizia Curții de Apel referitoare la linia de tren Gara de Nord – Otopeni

Publicat: 13 Oct. 2019, 15:42 News 3
„Mulțumim că ne-ați salvat patinoarul”. Victorie a lui Ion Țiriac în luptă cu statul român! Decizia Curții de Apel referitoare la linia de tren Gara de Nord – Otopeni

Curtea de Apel București a stabilit vineri, 11 octombrie 2019, că se suspendă lucrările de realizare a căii ferate de la Gara de Nord către Aeroportul Otopeni, ca urmare a unei reclamații înaintate, printre alții, de către Ion Țiriac.

Victorie a lui Ion Țiriac în luptă cu statul român. „Instanța a admis cu efect imediat cererea de suspendare a executării Hotărârii de Guvern nr. 558 din 31 iulie 2019 cu privire la aprobarea amplasamentului și a declanșării procedurii de expropriere a imobilului proprietăților private din zona Otopeni pentru amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes național modernizarea liniei de cale ferată București Nord – Aeroport Henri Coandă. Astfel, Justiția a făcut dreptate oamenilor din zona protejându-le dreptul la viață și proprietate, la un mediu sănătos și liniștit în care să se dezvolte și să se bucure de drepturile și libertățile lor„, se anunță într-un comunicat de presă.

Victorie a lui Ion Țiriac în luptă cu statul român

Astfel, Patinoarul Telekom Arena, construit și deținut de Ion Țiriac, va continua să își desfășoare activitatea. Baza sportivă inaugurată în decembrie 2016, la care activează și echipa de hochei, fete, susținută de Simona Halep, a transmis, prompt, un mesaj: „Mulțumim Justiției că ne-a salvat patinoarul!”.

Tronsonul de cale ferată care ar fi trebuit să facă legătura între Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost Otopeni și Gara de Nord era inclus însă în caietul de sarcini pentru Euro 2020.

„Pe site-ul Guvernului a fost publicată o prezentare a proiectului de cale ferată care cuprinde, printre altele, și informații cu privire la zona rezidențială afectată de linia de cale ferată și arată și distanțele la care va fi construită calea ferată. Astfel, distanțele sunt critice, fiind situate în mare parte între între 6,1 și 12 m de la axul liniei ferate. Acest fapt afectează activitățile și proprietățile oamenilor din zonă și periclitează siguranță populației care locuiește sau desfășoară activități în zonă”, se mai arată în comunicatul transmis către mass-media de echipa Telekom Arena.

Publicat: 13 Oct. 2019, 15:42 News 3
Pe aceeași temă